LSV: Sprečiti jezik zla lažnog patriote Šešelja 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje i uvrede koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio novinarki dnevnog lista “Danas“ Jeleni Dikovići i aktivistkinjama organizacije “Žene u crnom“.

„Vojislav Šešelj je svoje “junaštvo“ pokazao u sudnici Specijalnog suda za ratne zločine u toku suđenja optuženima u slučaju ubistva 1.303 civila bošnjačke nacionalnosti u selu Kravica kod Srebrenice“, navodi se u saopštenju Biroa za informisanje Lige socijaldemokrata Vojvodine. „Rečnik mržnje i širenja straha, koji je svojstven Vojislavu Šešelju, predstavlja veliku opasnost za naše društvo“.

Devedesete godine svedoče o posledicama politike mržnje koju su promovisali i sprovodili Šešelj i njemu slični, kažu u LSV i dodaju da je posebno opasno nereagovanje državnih organa, koji Šešelju dopuštaju da širi mržnju.

„Hoće li država reagovati i početi da poštuje svoj Ustav i zakone? Šešelj je oduvek bio političar loših namera, koji nije vodio računa o interesima države i građana“, kažu još u Ligi.

 

Njegovu bahatost, bezobrazluk i zle namere, potrebno je što pre zaustaviti!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari