LSV: Srbija nije garant Dejtonskog mirovnog sporazuma

Saopštenje stranke povodom izjave ministra Vulina u Banjaluci o srpskoj vojsci

Ostavite komentar


  1. Ми смо досад били у заблуди . Добро да се јавио Костреш да нам отвори очи и да нас посаветује да не верујемо министру Вулину да у РС живе Срби! Па м, и они такође, немамо право на одбрану свог животног простора?

  2. Čini se, kako je – i pored prebacivanja drugima za to – retorički zamajac LSV-a ostao ukotvljen u jeziku ’90ih, te bi možda neko ciničniji od mene, mogao da priupita, koliko se ta stranka zalaže, na primer, za teritorijalni integritet Srbije, pa da posle, a kada to čujemo, otvoreno diskutujemo i o BiH, i o drugima u okruženju… Pitanje je, dakako, retoričko, jer nisu za celovitost, a pribojavam se da odgovor zašto, leži u fanatizmu (vidljivom iz ovog, i brojnih drugih saopštenja/govora), po kome je srpski nacion, odgovoran za SVA nepočinstva u poslednjoj dekadi XX veka, i shodno tome, zaslužuje i denacifikaciju, i oduzimanje (rasparčavanje) države… Generalno nemam ništa protiv autošovinizma – stav kao i drugi – al bi čisto radi izbegavanja pojave ubuđalosti idejne platforme, mogli malo i da šaraju.

  3. Ovakve ratne huškače i razbijače Srbije, koji se otvoreno zalažu za dezintegraciju Srbije, kao i oduzimanje osnovnih nacionalnih prava svim Srbima, bez obzira na prostore gde oni živeli, treba hapsiti i oterati na debele robije. Sve dok im se dozvoljava ovakav štetočinsdki rad, sve dok nam ovakvi gilipteri služe kao dokaz da i u Srbiji postoji demokratija, stajaćemo ukopani u mestu na opštu radost i sreću ovakvih spodoba. Šta još treba da urade pa da u akciju stupe organi zaduženi za zaštitu Ustava i zakona.

    1. Govorite o Vulinu i Vučiću ? Ako ne, onda ste gori manipoulator od obojice zajedno.

      1. Vama su Vulin i Vučić opsesivne ličnosti, zbog kojih ste potpuno oslepili, zar ne? Zbog mržnje prema Vulinu i Vučiću Vi ne vidite i ne primećujete ništa drugo. Potpuno Vam zaklanjaju vidike i blokiraju ono malo zdravog razuma i logike, koje ste imali. Vi biste, u „čast“ te svoje „plemenite“ mržnje, prema njima, koja dobija oblike patologije i, nažalost niste jedini, zapalili celu Srbiju sa nadom da će pored Vas u tom plamenu izgoreti i Vulin i Vučić. Gospodine, oni si nevažni, oni su prolazni, oni su niko i ništa, uprkos tome što im Vi pridajete toliku važnost. Manipulator je ovaj čovek, koji mrzi Srbiju i Srbe a koristi srpsko stado da bi, zadovoljavajući njihove male, lične, palanačke mržnje , ostvario svoj prljavi cilj. Vi ste jedan u tom stadu, jedan od onih, koji od drveća ne vidi šumu.

  4. Pa zasto je Milosevic, bio potpisnik SPORAZUMA u Dejtonu, A
    a ne na primer Radovaan karadzic predsednik Republike Srpske. Da je Srbija stvarno tretirana kao ucesnica u ratu u BiH granica Republike Srbije bi bila na Savi i Uni, a ne na Drini, jos od novebra l995. godine.
    Dakle Republika Srbija svojim vojnim i policijskim jedinicima nikada nije ucestvovala u ratu, jer do 2006. godine nije ni mogla, jer je postojala SR Jugoslavija.
    Ali, zato Hrvatska jeste ucestvovala u ratu u BiH od samog pocetka 1992. godine i to je ozvaniceno VASINGTONSKIM UGOVOROM o Muslimansko-hrvatskoj federaciji.
    Zlonamerno je podmetati hrvatska DELA Republici Srbiji. Pa makar ovakav manevar bio rezultat GENIJALNOSTI NASIH GEOSTRATEGA, cija imena cesto i ne zna javnost.

  5. Ligasi ocigledno ne znaju da su Srbija i Hrvatska garanti tog sporazuma, a vojska tadasnje SRJ nije ucestvovala u ratu u BIH dok su regularne vojne snage Hrvatske tokom celog rata bile na toj teritoriji.

  6. Ovaj tekst da objavljujete svakog dana, a komentare ovih do sada nikako ! Kostreš govori kao obrazovan čovek a slušajte ove iz SNS ,pa ne znaju jednu proširenu rečenicu da kažu …

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.