LSV-Vojvođani povodom pretnji smrću Aidi Ćorović: Vlast koja ne garantuje prava građana mora da ode 1foto Miroslav Dragojević

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od najviših čelnika ove države, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, da pruže zaštitu građanskoj aktivistkinji Aidi Ćorović i pod hitno učine sve da se pronađu osobe koje pozivaju na njenu smrt. Poslednji takav slučaj zabeležen je u vojvođanskom gradu Vrbasu.

Kako kažu, sve ovo posledica je tolerisanja aktivnosti desnih ekstremista, koji slobodno i nekažnjeno vrše svoje aktivnosti, a one se svode na raspirivanje mržnje, pozivanje na nasilje, a često i klasično nasilje.

– Građani Srbije, po Ustavu, imaju pravo na slobodu misli. Ako država Srbija to pravo nije u stanju da im pruži, onda prisustvujemo jasnom primeru odumiranja vladavine prava. I ovo je još samo jedan od razloga zašto ova vlast mora da ode. Ona, očito je, nije u stanju da garantuje prava građana, a ni njihovu bezbednost – rekao je Aleksandar Marton, portparol LSV- Vojvođani.

Na grafitu ispitanom na zidu u Vrbasu piše: „Ubiti Aidu Ćorović po viđenju“, a odmah pored vidi se grafit „Ratko Mladić“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari