LSV: Vozači, uzmite slobodan dan 26. maja 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas sve vozače autobusa, koje Aleksandar Vučić želi da angažuje za prevoz na miting u Beogradu 26. maja, da uzmu slobodan dan.

Vozači autobusa su časni ljudi koji ne žele da učestvuju u najnovijem naprednjačkom insistiranju na podelama među građanima Srbije. Svaki autobus, koji ne odveze ponižene i ucenjene radnike uprave i javnih preduzeća Srbiju, približava oslobođenju od podela i nasilja, navodi u pozivu vozačila LSV.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je građane i pristalice stranke na „najveći skup ikada“ održan u Srbiji nakon što je na protest „Srbija protiv nasilja“ 8. maja na ulice Beograda izašlo hiljade ljudi. Učesnici protesta su tvrdili da ih je bilo 50.000, a Vučić je ocenio da se na protestu okupilo 9.000 ljudi.

Posle Vučićevog poziva, drugi protest „Srbija protiv nasilja“ u petak 12. maja bio je, po tvrdnjma učesnika i organizatora, još masovniji, dok je Vučić ocenio da je na ulicama bilo „više hiljada ljudi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari