Lutovac: Konsultacije samo o slobodnim i poštenim izborima 1foto: Danas

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, rekao je na večerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ za N1 da, ako Aleksandar Vučić misli da je spreman za izbore kakvi su do sada bili – to nisu izbori.

– Mi tražimo slobodne i poštene izbore. Što se tiče konsultacija, nemamo o čemu da se konsultujemo. Mi smo rekli ono što imamo. Očekujemo od njega da raspiše slobodne i poštene izbore do kraja godine, parlamentarne i beogradske i ne odustajemo od našeg zahteva da izbori budu razdvojeni. Ukoliko misle da raspišu izbore kakve su raspisivali do sada onda će se suočiti sa kampanjom na ulicama, i to ne samo u Beogradu, nego u celoj Srbiji. Ako želi da razgovara o bilo čemu, jedina tema o kojoj možemo da razgovaramo je prelazna vlada koja bi ispunila uslove za slobodne i poštene izbore. Druge konsultacije nemaju nikavog smisla – rekao je Lutovac.

Na pitanje novinara N1 na koji način će opozicija izaći, ako dođe do izbora, Lutovac je rekao da je to još uvek tema.

– Nama treba najbolji format koji u krajnjem donosi rezultat, a to je više glasova nego što ih ima Aleksandar Vučić. Da li će to biti jedna građanska i jedna nacionalistička lista ili će to biti možda dve, tri liste kao u Crnoj Gori, to bi jedno ozbiljno istraživanje javnog mnjenja trebalo da pokaže – rekao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari