Lutovac: Sudije da se ponašaju kao treća grana vlasti, a ne servis režima

Ostavite komentar


  1. Dokle misli ovaj čovek da lupetali je on ko mu daje pravo ko je on nula od coveka mlati praznu slamu davi narod guši sa budalaština bio je na vlasti sa Tadicem prodo se radikalima i sad šta hoće njega niko nije gadno kamenicama bakljama tukao i sad brani koga snimaka ima gledaj ako si slep i nestanu za sva vremena stetočino DS

  2. Lutovac ovde iznosi lazi i prosipa uobicajne fraze. Da ne pominjem kakva je drzava i sudstvo bilo za vreme DS. Vladao je medijski mrak i nigde se nije mogao cuti glas vecine. Zato ste tako dobro prosli na izborima 2012.

    1. Pa zbog toga su ga i oterali sa protesta, i to ne samo njega, nego sve njih.

  3. Nemojmo da menjamo teze.Molio bih dotičnog gospodina ako je naravno zaboravio da se priseti da su te sudije postavljene u vreme dok je on vladao i da su one sve vreme bile servis njegovog režima i njegovih ljudi.

  4. sudije da rade svojh posao a ne da slusaju zute koji su ih i postavljali.

    1. Ti si odličan dobrovoljac, za vakcinu, ako preživiš, znači dobra je, ako ne, nije šteta!

  5. Sudije nisu treca grana vlasti. Sudije nemaju vlast. Sudije sprovode SAMO odredbe iz ustava koje donosi zakonodavni organ, tj. skupstina.

    1. @Cuki…Tri grane vlasti Srbije:zakonodavna,SUDSKA,izvršna.Pročitajte malo srpski Ustav-„Podela vlasti“,član 4.

  6. Od Lutovca osim velikih kazi nista drugo ne mozemo videti. Ne znam samo odakle mu ideja da neko veruje u njegove gluposti.

  7. Podrška DS-u i Lutovcu, a koliko je njihov stav ispravan, vidi se po paničnoj reakciji botova,

  8. G-din je dao elitističko objašnjenje pravosudnih principa i neadkvatne pravnovaljanosti organizacije državne administracije, dok prema prosečnoj inkrimizaciji ili kršenju zakona, kako iz neznanja ili neodgovornosti privatnih lica i društvenih zakonskih sistema, ovde je bilo realno potrebnije pojasniti da postoji razlika između krivičnih dela i prekrašaja koje su tokom demonstracija nastali. Takođe posebno pogrešno je prizivanje(od funkcionera) Skupštine kao „najvažnije državne institucije“ – to je najvažnija narodna civilna institucija, narodna zastupnička institucija – i zato se tu protestvovalo. Da dodam aktuelnost: „OGLAS ZA IZBOR SUDIJA – „Službeni glasnik RS“ broj 83/20 od 10. juna 2020. godine.
    Tako da „i ne čudi činjenica da Poglavlje 23 u pregovorima sa Evropskom unijom, koje treba da približi Srbiju evropskim vrijednostima koje se tiču pravosudnog sistema, nema šanse da u skorije vrijeme bude zatvoreno“

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.