Lutovac: Umesto novih podela počnimo sa ukrupnjavanjem DS-a

Ostavite komentar


  1. Naravno da nam je u ovoj ludnici potrebna demokratska stranka umesto narodnjackih pokreta u kojima moze svako sa svakim i niko sa nikim!
    Samo,ima tu jedna(i jos nekoliko!)kvaka:ljudi se okupljaju oko jake licnosti(sto danasnji lider nije)ili oko dobrog i operativnog programa u kome cemo se naci i mi koji nikad nismo bili clanovi bilo cega,ali smo spremni i voljni da zarad promena volontiramo i pomazemo ponovno uspostavljanje demokratije u zemlji koja se demokratizovala pa su je ti sto bi da se ujedinjuju razmontirali i predali ovom cudu koje je na vlasti.
    Ove setnje i sva desavanja na nasoj politickoj sceni mi izgledaju kao malo sofisticiraniji rijaliti program bez svlacenja ali sa psovkama,gde se ceka da biramo svoje favorite i glasamo sms porukama.

  2. Dokle, bre, sa „okupljanjima“ te oko ovoga te oko onoga? To nas vodi ka onome „više partija nego ljudi“. Čim je više konkurenata, nužno se nameće potreba za „presuditeljima“ ko je u pravu. Kao da ne osaćamo duh vremena koji počinje da vlada Svetom. Zar je toliko teško uočiti, ili se prisetiti, osnovnih vrednosti, te oko njih da se svi okupimo? Za početak predlažem direktrnu demokratiju, i za izbore i za prosuđivanje i presuđivanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.