Maja Gojković tvrdi da je vanredno stanje uvedeno u skladu sa Ustavom

Ostavite komentar


    1. Od kad nosim masku i gledam vesti iz Italije stalno razmišljam o Ustavu i mnogo mi je krivo što me baš briga šta piše u njemu.

  1. Čik.Majo, da kažes da nije u skladu sa Ustavom, iako. Obe znamo., Ili bar ja sa ne plagijat diplome.Beograddkog.Pravnog fakulteta …pre 50 godina stečene.Dskle ovo je prema odredbama Ustava R.Srbije
    Vanredna situacija , a ne stanje …
    Ps/Sem ukoliko.miste Ustav prilagodili. Vučićevom.citanju istog..

    1. Kada vidim koliko ste nepismeni, a završili ste Pravni fakultet na BU, shvatam da nije ni čudo što nam je Vaša generacija dovela zemlju u ovo stanje. Još da dodam da pravnici nikada nisu bili naročito inteligentni. Razumem ja da treba poštovati Ustav i sve to, ali dve stvari su bitnije. Prva, čak i da se sastala Skupština, to bi bilo pro forme, jer bi ovi iz SNS-a svakako glasali kako im Vučić kaže. Bar su uštedeli novac državi. Druga stvar je da je valjda bitnije nešto uraditi što pre, da bi se što više olakšalo lekarima, pa na taj način i spasili živote, nego se držati nečega kao pijan plota. Postoji jedan sudija (ima njegovih suđenja na internetu) u USA koji mnogo puta „prekrši“ zakon i da manju kaznu od minimalne ili je ni ne da, jer misli da će na ovaj drugi način postići više. Ali on razmišlja i ima čime, što za Vas ne bih rekao. Naravno, ako neko iz vlasti pokuša da iskoristi vanredno stanje za neke druge stvari, a ne za borbu protiv virusa, to je druga stvar i bio bih apsolutno protiv toga.

        1. Molim Vas Dunster…što u prevodu uličnog žargona …znači „neznalica“ ,šta je za Vas suština u svemu napisanom, budući da je svašta i koješta napisano !?

      1. Da ste inteligentni , prvo umeli bi da pročitate
        tj čitate ,izmeđuu redova , gde slovne greške ne kriju sav moj cinizam ovog SNS-a .tj Vučićeve države haosa, bede , korupcije itd.
        Dakle dok čitate uključite svoju prepametnu glavu , ili inteligenciji ,ako je još išta od nje ostalo .!!!
        A kada krenete u rat , ponesite oružje protiv inteligentnog Pravnika
        SREMCA…koji ne odstupaju do istine …

  2. Niste nicim argumentovanim dokazali da Skupstina ne moze da se sastane. Jeste li to smilila sama jal vam neko izdiktiro tekst izjave ?

    1. A glasanje iz Bodruma ste zaboravili a sad isterujete mak na konac.Strašno.

  3. Skupstina je mogla da se sastane, bez ikakvog problema, bilo kad pre nego sto je proglaseno vanredno stanje, I da to uradi na Ustavom propisani nacin, a ne zato sto je Vulin to trazio od Vucica. NA kraju krajeva to nije ni tako bitno, jer je vanredno stanje bilo neminovno, ali ovo ispiranje mozga od strane onih koji ga inace nemaju bas previse, je zaista kap u prepunoj casi.

    1. Pa po tom sistemu i Hitler je insceniranim paljenjem Rajhstaga imao opravdanje za zavodjenje nacisticke diktature.

    2. Znam da Vam je jasno.da je dirigentski štap . U rukama jednog čoveka , a ostali su samo deo kulisa na pozornici …ne pravne države..!
      Nažalost desilo se čudo.medicinske struke da stane kao štit politici …
      To se ne sme …

    1. Ako pitate mene , Gordanu, da pre 50 godina sam dobila diplomu Pravnog fakulteta.
      A koja je Vaša , valda nije plagijat , budući na Vaše ne suvisle komentare , tipične za one koji ne znaju …šta je pisac hteo da kaže???

  4. Svi ste bre budaletine,treba vas pustiti da picrkate.Pljujete nekoga i neke koji se brinu o vama,koji su svojim autoritetom dobili ono što drugi nikada ne bi dobili,niste vi kritičari ničega vredni, dokle stoko više,dokle.

    1. Interesuje me ko je bio odgovoran da ovako nešto objavi na internet portalu pošto ima u komentaru ima reči koje nebi smele biti objavljene
      .“Svi ste bre budaletine,treba vas pustiti da picrkate.Pljujete nekoga i neke koji se brinu o vama,koji su svojim autoritetom dobili ono što drugi nikada ne bi dobili,niste vi kritičari ničega vredni, dokle stoko više,dokle“

    2. A ko brine o Vama , ja brinem o svom Sinu, Snaji , Unucima ,Suprugu i svojoj pameti .
      Nemam mamu i tatu ,tako da se brinem sama o sebi ..
      A Vas neka čuva Vaš Predsednik , ali ne čitajte Danas, jer to je novina za misleće ….

  5. Drzava je obavezna da izvesti sekreterijat Saveta Evrope o uvodjenju vanrednog stanja. To je po clanu 15 Evropske konvencije. Ostalo nije vazno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.