Majdanpek: Novo – staro rukovodstvo opštine Majdanpek 1Foto: Privatna arhiva

Od ponedeljka, 23. maja, odlukom većine odbornika novog saziva opštinske Skupštine, na čelu opštine Majdanpek je Dragan Popović koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. Na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta izabrani su predsednik i zamenik predsednika Skupštine, zamenica predsednika opštine, kao i novo Opštinsko veće.

S izuzetkom zamenika predsednika Skupštine opštine, čelni ljudi opštine i lokalnog parlamenta ostali su isti kao i u prethodnom mandatu.

Većinom odborničkih glasova za predsednika opštine izabran je Dragan Popović, a za zamenicu predsednika opštine Elvira Jovanović, takođe sa liste “Aleksanadar Vučić – Zajedno možemo sve”. Dragan Popović i Elvira Jovanović su ove funkcije obavljali i u prethodnom mandatu.

Opštinskom Skupštinom i naredne četiri godine predsedavaće Nikola Naunović (SNS) a za zamenika predsednika Skupštine izabran je Slaviša Božinović, lider majdanpečkih socijalista. Funkciju zamenice predsednika SO Majdanpek u prethodnom sazivu obavljala je Ivana Srbulović (SNS) koja je bila kandidatkinja za narodnog poslanika.

Na konstitutivnoj sednici izabrano je i novo Opštinsko veće, a za sekretara SO Majdanpek postavljena je Ljiljana Vasiljević.

Čelnici majdanpečke opštine i lokalnog parlamenta izabrani su tajnim glasanjem, nakon potvrđivanja mandata odbornika novog saziva.

Inače, nakon izbora  predsednika opštine, opozicioni odnosno odbornici grupacije Može i drugačije, GG „Ne dam !“, Sepskog pokreta Dveri i POKS – DSS  napustili su skupštinsko zasedanje.

Nakon vanrednih lokalnih izbora, većinu u opštinskoj Skupštini sa 19 odbornika ima SNS, pet odborničkih mandata osvojila je SPS, grupa građana “Ne dam! ima tri odbornika, grupacija “Može i drugačije” dva, a po jedan odbornički mandat osvojili su Srpski pokret Dveri i POKS – DSS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari