Majić o Vučićevoj izjavi: Mi smo u noći u kojoj se Savamala dogodila na to pristali 1foto Beta/Milan Obradović

Sudija Miodrag Majić izjavio je za N1 da nije siguran da se ponovo neće desiti rušenje kao što je zabeleženo u Savamali u Beogradu, i da je sada preostalo“samo da se nadamo da ti ljudi, koji imaju takvu moć – ne požele nešto naše“.

„Mogu da kažu vaša zgrada je ružna, bolje je da tu bude nešto lepo. Ili – pored vas je bespravni objekat, sruši to pa sagradi nešto legalno“, ukazuje Majić. On je ocenio da se naše društvo „predalo i da ne zna kuda ide“.

„Mi smo u noći u kojoj se Savamala dogodila na to pristali. I nije bez razloga, i nije slučajno što sam ja i mnogi drugi pravnici ukazivali da je to linija koja smela preći. U noći Savamale smo ocrtali identitet, pravila i pravac te Republike koju ćemo stvoriti i koju danas živimo. Tako da sva iščuđavanja danas ponekad i licemerno deluju nakon onolike ćutnje intelektualaca i institucija“, istakao je Majić.

Prema njegovom uverenju, nakon Savamale je moralo da dođe do daleko ozbiljnije reakcije svih.

„To je tačka preko koje smo pristali da budemo društvo bezakonja. Zakoni postoje u civilizovanom društvu da se to ne bi dešavalo… Mi smo očigledno pomireni sa tim da je ovde volja pojedinca i kruga političkih moćnika iznad bilo kakvih zakona“, rekao je Majić.

Dodaje da sada nikome ne pada napamet da će neki tužilac pozvati predsednika Republike, uz svu proceduru njegovog imuniteta, da objasni neke stvari: kome je on to naložio, ko su ti ljudi koji ga nisu poslušali, šta je od toga izašlo van plana, i na kraju – po kom tačno propisu se Vučić bavio poslovima građevinske inspekcije i rušenja.

„Građani odavno postupaju u skladu sa rezonom primerenim ovakvim okolnostima. Oni ne veruju institucijama. Dovijaju se, učlanjuju se u stranku ili pokušavaju da nađu vezu“, zaključio je Majić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari