Majić: Pritisak izvršne vlasti na pravosuđe se otrgao kontroli

Ostavite komentar


  1. Sudija Majicu, nije samo to sustina…predsednik Republike svakodnevno prica o tome kako je sudije i tuzioce izabrala prethodna vlast na reizboru 2009. godine, sto je nedopustivo! Pa ko mu brani da sada opet napravi jedan opsti reizbor pa neka izabere samo naprednjake koji ce da se bore sa kriminalom i korupcijom…Mislim da ce i sudije i tuzioci konacno morati da dignu glas, a ne samo vi Majicu i pojedini iz udruzenja sudija, jer ovakvo stanje je neodrzivo. Jos jedna informacija za predsednika Vucica:svi predsednici svih sudova u Srbiji od osnovnih do Vrhovnog kasacionog su iz Sns i Sps!

  2. Gospodine Majićz, svaki građanin Republike Srbije može inicirati izmenu nekog zakona, pa i građanin Aleksandar Vučić trnutno na funkciji Predsednika Republike Srbije. Višim kaznama za teška krivična dela smanjiće se „diskreciona“ ili samovoljna smsnjenja kazni ispod minimuma. Nije sporno kada sudije određuju kaznu u okviru zakonom predviđenom rasponu, ali je za razmišljanje i ocenu kažnjavanje ispod zakonskog minimuma, kao i ne određivanje pritvora licima kod kojih je nađeno oružije u nelegalnom posedu ili narkotici.

  3. Majić je izuzetak u moru nosilaca pravosudnih funkcija bez morala i integriteta. Hvala Vam Majiću.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.