Majkl Kirbi: Vučić je dao obećanja u Beloj kući koja nije ispunio, možda je vreme da to uradi

Ostavite komentar


  1. Bravo ambassador,
    Someone who takes job and going to finish with the passion it’s ambassador Michael.

  2. Da li to americki potplaceni politicari traze da im mi poklonimo deo nase suvere medjunarodno priznate zemlje. Edi Rama podstice vise godina Siptare sa Kosmeta na rat javno zakazuci se da se Kosmet pripoji Albaniji i ni jedne reakcije iz sveta na to. Imovinu po svim zakonima sveta mozete da steknete ako nesto kupite ili ako dobijete na poklon, ako zauzmete oruzjem opet nije vase ni po kom zakonu jer ne moze bez vlasnika nikako da se uknjizi. Srbija ako nema taj zakon treba pod hitno da usvoji da niko u Srbiji nema pravo da potpise predaju, prodaju niti prihvatanje okupaciju i jednog cemetra kvadratnog nase zemlje i ako potpise da se smatra nistavnim potpis bez obzira ko je na vlasti. Sada treba pod hitno traziti vracanje vojske i policije na Kosmet po Rezoluciji jer su zivoti Srba stalno u opasnosti i nemaju nameru da sprovedu stvaranje Zajednice srpskih opstina.

  3. Što se tiče likvidacije braće Bitići, iza toga stoji Služba Državne Bezbednosti. A to niko ne želi da reši, odnosno demontira sa scene…

  4. Znaci, da se uozbiljimo, priznamo Kosovo, predamo suverenitet, odbijemo pare od Kineza i Rusa, i pohapsimo neke Srbe? Samo to? Racunaj to ti je zavrseno!

  5. Nemoj Kirbi da ocekujes da ce Srbija prekinuti saradnju sa tradicionalnim prijateljima. To se nece desiti.

  6. Tramp ce se vratiti a ti Kirbi pitanje je da li ces biti u stanju da pricas ovo sto sada pricas.

  7. E komsije izgleda da vam dosao kraj tih foliranja vise. Sad ili pravite dogovor sa Albancima ili dobicete problem koji trazite. Ali problem dobice oni jadni srbi na sever a Vučič ce malo da „place“ u tv sto satru ih zali. I dodace im neku vrucu rec. Dosta je biko vise sa svima ste u svadji

  8. Evo odmah cemo da se uozbiljimo…. Samo smo cekali Hila….idite odmah i oovedite Ruse, mozda u Irak tamovste stvorili blagostanje….

  9. Hvala tebi, ali smo videli vašu demokratije, vladavinu prava i posedovanje u Avganistan. 20 godina ste bili tami i šta ste uradili? Ništa. Napravili pakao. Samo vi zadržite vašu demoratiju i povucite se sa Kosova.

  10. Gospodine povedite ga u USA velika je to zemlja , ima valjda neki poslic koji moze uspesno da obavlja i pored svojih mana , na kraju niko nije savrsen a Kosovo Srbi shvataju kao svoje ,ne treba stvarati mnogo buke oko toga .sve bi bilo idealno samo da nije onih teskih padavina iznad glava .i one silne nanesene stete . Neznam pomaze li tu neka jaka prica ?

  11. Kada ce te Vi SAD uraditi stvari koje ste obecali ? Izvinite kod vas je isto sve povezano sa novcem !

  12. Dajte Teksasu pravo da bira, daj te prava indijancima, povecajte prava ljudi pa onda se nama obracajte

  13. Znaci ako damo Albaniji KiM onda smo dobri i fini i nećete nas opet bombardovati???
    Pa bas vam hvala dragi prijatelji što mislite na nas!!!

  14. Pravi covek na mestu ambasadora!Poznaje protivnike jos iz devedesetih,tako da se ocekuju resenja za probleme u regionu,pa ako treba i „zavrtanje ruku“ Srbiji!!

  15. Jeste, mi smo deo Evrope, ali g Kirbija treba podsetiti da Srbije ne bi bilo da više puta u istoriji Rusija nije stala uz Srbiju. Za SAD se to ne može reći jer su SAD drzava „od juce“. Ali bi da vladaju svetom.

  16. Da ti dobri i iskreni prijatelji nisu do sada uvek radiki na stetu Srba, oni razbise i SFRJ. PA DA IM SE VERUJE

  17. U politici nema ljubavi, mislite da nas rusija voli, samoo ako je u njihovom interesu, videcemo i za poskupljenje gasa mozda ne ove godine ali iduce sigurno

  18. Pa i Albanci su ne samo davali obećanja, nego i potpisali pravno obavezujući ugovor pa eto nikom ništa.

    Jednostavno ovo mi liči kao na scenu iz kuma, kada Marlon Brando natera onog nesretnika da mu poljubi prsten. Sila Boga ne moli, a meni se čini da ili treba da poljubimo prsten ili da se spremamo za novi oružani konflikt za Amerikom.

  19. Samo Sad braća naša. Rusi i kinezi su nas zavili u crno rusi to rade 70 godina a kinezi su tek počeli. Nisam za vucica ali ako se zauzme iskreno za eu integracije onda ga mogu podržati.

  20. Možemo se mi prsiti koliko hocemo oni ce uraditi sta su naumili, a mi mozemo izazvati rat da gine omladina, a za cega nizasta bice kako oni kazu oni su sila

  21. @USAF

    Ti i takvi americki „pravi ljudi“ su na sceni vec nekoliko decenija i nisu nista resili ni na Balkanu a ni drugde gde su SAD intervenisale. Ocekivati da ce isti oni koji decenijama nisu uspeli da nametnu „resenje“, sada to uspeti je pokazatelj ozbiljne ekonomicnosti u upotrebi mozga.

  22. @ozbiljno: sa svima smo u svadji? Mislis sa svima koje podrzavaju SAD Engleska i Nemacka? A sada ponovo razmisli.

  23. Samo citat neprevaziđenog američkog političkog „lisca“ Henrija Kisindžera – „kome smo mi prijatelji, neprijatelj mu ne treba“.

  24. Ako je za vas gospodine ubistvo terorista od presudnog značaja za odnose sa Srbijom u čemu je onda ozbiljnost vaše politike prema Srbiji?Nemačka živi od kineskog tržišta i proizvodnje.Ruski gas pokriva 30% potrebe nemačke privrede.Okrenućemo se Rusiji i Kini.Možete da nas bombardujete,to jako dobro radite.

  25. ajde ajde, vi ameri ste isti kao rusi i kinezi, samo vam je pristup kolonzicaije drugi.

  26. Nema ovde sreće. Iznose kumulativne ciljeve. Srbija u EU i nezavisno Kosovo. Nema administracije u Srbiji, sem neke kvislinške okupatorske uprave, koja bi ovo prihvatila. To znaju, i zato postavljaju neostvarljive ciljeve, da bi stalno držali Balkan u jednom polu stabilnom stanju i kako bi mogli da remete ruske, kineske i druge interese. Na ovaj način Balkan se nikada neće integrisati u EU. Ovo može samo da slabi EU, koja već pokazuje ozbiljne znake slabosti. Prema tome, Amerika nije iskrena, nije ni ozbiljna da reši problem. Ozbiljna je u tome da produbljuje probleme.

  27. Kome su Ameri prijatelji onda mu neprijatelj i ne treba. Svud gde su se umešali u bilo koju državu iza njih su ostale ruševine izbeglice poginuli… Neka oni vode svoju politiku u svojoj zemlji a mi ćemo bez njih lakše rešiti sve što nas muči. Dosta je bilo što su nas bombardovali k pobili onolike civile a nas ucenjuju za dva albanska kriminalca. Netreba nama ni EU jer je počela da se raspada a za par godina neće ni postojati . Svako će otići svojim putem kao što je to V. Britanija učinila

  28. O kojoj vladavini prava priča ovaj čovek, o onoj u SAD, sačuvaj nas bože od njihove demokratije i pomoći.

  29. Ameri zahtevaju od Vucica da ispuni neka stara obecanja, a sdruge strane nemoraju nista da ispune niti da se pridrzavaju toga za sta su se obavezali.

  30. Ne mogu da verujem, koji je ovo otvoreni bezobrazluk. Koga ste vi branili i podržavali, unazadili ste za bar 50 godina. Avganistan, Sirija, Ukrajina, Libija . . . to su samo jedne od zemelja kojima ste vi doneli “prosperitet“.

  31. Tuzno je videti da ispodprosecni sluzbenici SAD smatraju da su okupacioni namesnici u drugim drzavama, da otvoreno gaze sve demokratske i diplomatske principe koje su licemerno promovisali decenijama. Kod njih nema principa, postenja. Samo sila i pljacka. Ipak, njihovo vreme nepovratno prolazi, i radja se sunce na istoku…

  32. Vučić nije ispunio obećanja??? Ma dajte kako je to moguće on je ispunio svako obećanje ikada pogotovo za njegovu zemlju, evo jel reko metro do 2025, bice do 2030, i naravno tako jos mnogo toga, biće…

  33. Prosto je nemoguće da bilo koja mala zemlja na Balkanu(a i širom sveta) bude suverena pored belosvetskih lešinara.

  34. Kosovo je dato,
    Dao je Vučić obećanje da će to i zvanično učiniti,
    Al sad mu je problem do proleća 2022 izbori,
    Pa da pobedi i onda će ispuniti obećanje,
    Znamo mi ko su Ameri,
    Al ne trebaju nama neprijatelji Mi imamo naše političare,
    Većeg neprijatelja nema Srbima od naših političara..

  35. Skoboda medija i ljudska prava su kod nas misaona imenica. Nesmemo da pisnemo od vučić, on samo pravi afere a mediji u njegovim sapama i slušamo Šta on misli da treba da čujemo. Vučić vređa našu intiligenciju. Bagra, ljudski odron.

  36. Srbija napreduje i bez (v) aše pomoći. Ako (v) am je nešto obećao Vučić a nije ispunio i (vi) ste obećali pa ste lagali. Mi smo se potpuno uozbiljili što se nas tiče ponesite svoju demokratije i idite svojoj kući imate mnogo svojih problema. Kad rešite svoje probleme onda ćemo prihvatiti sve vaše sugestije. Srbija samostalna bez unije aKosovo Srbija. A (vi) šta možete da uradite to je da potpišete kapitulaciju (vaše) dominacije nad Balkanom i Evropom i da gledate svoja posla. Nismo (vam) mi krivi što nemate Aleksandra Vučića, (americi) bi sigurno išlo bolje. A još da (vam) je Putin prijatelj pa (vi) bi i KINU osvojili. Za našu decu (vi) ste poslali budućnost bombama. I trebali bi da imate bolje odnose sa nama jer možda -(vam) Naš Vučić sredi da kupite gas od Rusije koji (vam) fali a možda i Kina se odobrovolji pa (vam) popusti omču oko vrata. Sve najbolje u (vašem) usp. du.

  37. Ovo je racionalno razmišljanje. Nisu Ameri ludi da se igraju obećanjima. Stvari su izuzetno ozbiljne. kaže:

    Ozbiljno upozorenje Srbiji i predlog za razmišljanje.

  38. Možda da g-din ambasador prvo natera svoju državu da ispuni obećanja od pre 20 god. pa da od drugih nešto traži.

  39. Ma važi
    Gde su vaša obećanja i ispunjenja. Pu pike ne važi. Pojeo vuk magarca
    Fora a?

  40. Ako se stvara republika u nekonj drugoj državi i ne uspije, onda dođe sila i napravi republiku u tvojoj državi. Reciprocitet!

  41. Dosta nam je vase demokratije : krenimo od Vietnama preko Iraka, Afganistana, Sirije, libije, I nazalost Jugoslavije.

  42. Sta su nam Rusi pomogli kroz istoriju, uvukli su nas u drugi svetski rat, nista od njih nismo nikad dobili. Sve je licni interes Ruske drzave. Prazne price, od EU dobismo onoliko para za raznorazne projkte, upumpavaju novac nonsto.

  43. Prvo, unija nas nikad nece primiti, znaci za njih mi nismo deo Evrope. E onda srecom imamo i druge prijatelje, pa bolje da se vezemo za one koji nas ne smatraju nebitnim. Drugo svaki savet Amerike treba shvatiti kontra od onoga sto predlazu uvek ispadne bolje po nas. Boli njih bas uvo za Srbiju, oni su prijatelji onima od kojih imaju interes, drugo ih nista ne interesuje.

  44. Jedino nije rekao koliko su ljudi u njegovoj zemlji kivni na sadašnju vlast tamo zbog sveokupne nestašice svega mogućeg, zbog zavisnosti zemlje od Kine koja se poigrava ovih dana sa njima. Sasvim je izvesno da će na sledećim izborima glatko sići sa vlasti.

  45. Kosovo i Metohija su juzni deo teritorije Srbije, svih 10.908 kvadratnih kilometara. Trenutno je pod okupacijom… I pod Turcima smo bili 500 godina pa smo se oslobodili. Oslobodicemo se i ovih Miševa cim prestanu da ih brane za 5 dana je naše

  46. Da ne zabada nos kod nas, neka gleda svoje probleme u SAD i svoju sirotinju, i svoja mesta gde ne smeš da prodaješ.

  47. Gde su vasa obećanja po rezoluciji 1244 UN puj pike ne važi selili smo se.

  48. @Lili
    U II sv. rat su nas uvukli Englezi, pre svega. Sovjeti maltene nikakav uticaj nisu imali. Neozbiljno je, nadam se ne i namerno maliciozno, ovo što ste napisali.

  49. Mešaju se po celom svetu zarad dobrog i jeftinijeg života u njihovoj smrdljivoj zemlji. Život u celom svetu bi bio bolji kada bi velike zemlje prestale da pomažu malim državama.

  50. Prvo sta ti magare imas sa EU , drugo Turci cekaju 50 godina da udju u EU a mi 25 godina , trece pola EU zeli iz EU . Krme kempavo pustite nas i nebrinite za nas jer kada se vi brinete za nas to je znak da opasnost dolazi.

  51. Lik je realan. A sto se tice srbije Ona Kosovo moze dobiti samo silom.
    To bezuslovno trazi ogromne zrtve u ljudstvu a nece biti prihvaceno od sire zajednice.
    Trenutno Kosovo sluzi samo za dobijanje izbora. Je.. Se nekom kako srbi I albanci tamo zive. Budimo realni.

  52. Da li to americki potplaceni politicari traze da im mi poklonimo deo nase suvere medjunarodno priznate zemlje. Edi Rama podstice vise godina Siptare sa Kosmeta na rat javno zakazuci se da se Kosmet pripoji Albaniji i ni jedne reakcije iz sveta na to. Imovinu po svim zakonima sveta mozete da steknete ako nesto kupite ili ako dobijete na poklon, ako zauzmete oruzjem opet nije vase ni po kom zakonu jer ne moze bez vlasnika nikako da se uknjizi. Srbija ako nema taj zakon treba pod hitno da usvoji da niko u Srbiji nema pravo da potpise predaju, prodaju niti prihvatanje okupaciju i jednog cemetra kvadratnog nase zemlje i ako potpise da se smatra nistavnim potpis bez obzira ko je na vlasti. Sada treba pod hitno traziti vracanje vojske i policije na Kosmet po Rezoluciji jer su zivoti Srba stalno u opasnosti i nemaju nameru da sprovedu stvaranje Zajednice srpskih opstina.

  53. Da li to americki potplaceni politicari traze da im mi poklonimo deo nase suvere medjunarodno priznate zemlje. Edi Rama podstice vise godina Siptare sa Kosmeta na rat javno zakazuci se da se Kosmet pripoji Albaniji i ni jedne reakcije iz sveta na to. Imovinu po svim zakonima sveta mozete da steknete ako nesto kupite ili ako dobijete na poklon, ako zauzmete oruzjem opet nije vase ni po kom zakonu jer ne moze bez vlasnika nikako da se uknjizi. Srbija ako nema taj zakon treba pod hitno da usvoji da niko u Srbiji nema pravo da potpise predaju, prodaju niti prihvatanje okupaciju i jednog cemetra kvadratnog nase zemlje i ako potpise da se smatra nistavnim potpis bez obzira ko je na vlasti. Sada treba pod hitno traziti vracanje vojske i policije na Kosmet po Rezoluciji jer su zivoti Srba stalno u opasnosti i nemaju nameru da sprovedu stvaranje Zajednice srpskih opstina. ♥️♥️♥️

  54. Posto ste bili Klintonob pijun i spijun,i kako ste nas bombardovali,kako onda ocekujete da vas Srbi shvate ozbiljno,to jejedno,drugo uzeli ste deo teritorije jedne zemlje,ajmo ovako u roku 72 h.proglasite odnosno odcepite jednu vasu drzavu kao nezavisnu u odnosu SAD,sa vecinskim stanovnistvom druge nacije.bas bi voleo da mi to obecate i ispunite…

  55. Isto tako građani Srbije podržava ljdcka prav i objektivno izveštavanje na tlu SAD.
    Podržavao Tekses i druge koji hoće da se osamostale.
    Kad njima date punu nezavisnost, možete doći u Srbiju i reći tako se radi.
    A većina građana ne želi EU.
    Jer se raspada

  56. Okolnosti u svetu su se uveliko promenile, ovaj je to izgleda prespavao, ali vratiće se Tramp uskoro, a onda se ovakvi opet više neće ni čuti… Nadam se da to nije mišljenje i same administracije, inače će izgubiti ključnu i najsnažniju državu na Balkanu. Treba da se držimo naših dokazanih prijatelja, a imamo ih. Na to dodati još i Mađare, i Nemce u EU,i to je to…

  57. Covek još ima obraza da dodje pa cak i da nam govori sta je dobro za nas.Mi neznamo sta je dobro, možda da nas ostavite na miru,sve zemlje balkanske a mi će mo se vec snaci.

  58. Dabogda vam sve vaše 52 države tražile ne zavisnost pa da se zabavite oko sebe. Bagro jedna.Ne trebate nam ni vi ni evropska unija.sta ste vi bolji od nas?

  59. Ko kirbiju i americi daje pravo da Srbiji naredjuje!?
    Zar Srbija nije slobodna i nezavisna drzava, kojoj nisu potrebni robovlasnici.
    Ostavite Srbiju na miru, fa zivi svoj zivot kako hoce, vec jednom! Dosta sa vasim naredbama.

  60. Ma kakva Amerika kakvi bakraci. Kada Amerika ispuni i vrati sve sto su nam uzali, i ondak da pitaju dali zelimo nesto da ispunimo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.