Makron pisao Vučiću: Znam koliko je srpski narod patio

Ostavite komentar


  1. U pusmu nema ni traga izvinjenja za ponizenje ucinjeno ne samo nasem predsedniku nego i nasoj zemlji i narodu. Znaci, Makron ostaje pri stavu da je za njega Srbija zemlja na margini, gde je i postavio njenog predsednika.

  2. Želim da Vi i srpski narod budete u potpunosti uvereni u moje zalaganje da se ukaže čast i oživi ovo sećanje, kao što ćemo to zajedno učiniti prilikom moje posete Srbiji 5. i 6. decembra ove godine.

  3. Neizmerno nam je drago što je Predsedniku drago da je ponovo doprineo učvršćenju osećanja da smo ekstremno mali, nebitan i beznačajan narod, kad možemo kroz(a) njegovu dušu (!) da se radujemo jednom nebitnom i beznačajnom pismu u kome čak nema ni reči kajanja zbog 19-og reda na proslavi.. Da li si svestan koliko nas unižavaš, mali veseljače..

  4. I sta je preduzeo povodom ove konstatacije na ceremoniji u Parizu?Nista.Kriminalce stavio u drugi red da se keze a zna se ciju su oni stranu podrzavali.

  5. Srbi su svoje odradili u velikom ratu.Ostali to mogu da postuju ili ne.Ali ostaje u istoriji zapisano da nam slobodu i drzavu niko i nikad nece uzeti.To je za nas sveto.

  6. Politicki korektno: postovanje srpskom narodu i velikim zrtvama u Prvom svetskom ratu ali nema izvinjenja za magarecu klupu. To je bila poruka licne prirode jednom politickom sarlatanu a ne srpskom narodu, sto je Makron ovim pismom i potvrdio.

  7. Zna koliko je srpski narod patio ali je želja da se verno služi američkoj intervencionističkoj spoljnoj politici jača od tog saznanja?! Francuska se, nažalost, od bastiona slobode i demokrataije pretvorila u američku pudlicu, u zastrašenog miša, koji je umesto „Liberté, égalité, fraternité“ prigrabio skute svetskog žandarma i silnika. Mi jesmo mali narod i država. Mali smo narod po broju stanovnika a država po površini. Na našu žalost i siromašni smo. Ali, veliki smo narod po svom slobodarskom duhu, po urodjenom osećaju za pravdu, /mada nas optužuju za šovinizam, nacizam i genocidnost/, veliki smo narod po broju žrtava koje smo dali za svetski mir i slobodu, veliki smo narod što smo spremni da praštamo i da medju nama primamo i one koji nisu Srbi. Tragika je što će ovakva pisma, koja su ustvari „pečat“ licemerja francuskog predsednika /ili njihovog protokola/, nekoga u Srbiji zadovoljiti svojim tonom. Francuska ovim pismom samo pokušava da opere svoje lice za namerno učinjen propust a ne što se kaje zbog učinjene nepravde prema srpskoj, ali i nekim drugim delegacijama. Odmah sutradan, Makron će ponovo da navuče masku američke pudlice i da nastavi tamo gde mu njegovi sponzori pokažu.

  8. Pismo koje je Makron poslao ΛV, a kaže da piše „na jedan način visokog poštovanja i respekta prema predsedniku, državi Srbiji i njenom narodu, gde govori o velikim srpskim žrtvama i želi da pokaže koliko ceni našu borbu u Prvom svetskom ratu“. Gospodine ΛV, o poštovanju Makrona i Francuske prema tebi i Srbiji i njenim žrtvama, je više rečeno 11. novembra u Parizu. Stavio te tamo daleko da se ne vidiš, a u prvim redovima poraženi i države koje tada nisu ni postojale. Bruka! Pismo vratiti pošiljaocu.

  9. Ispravno bi bilo da mu sada otkažemo posetu i pošaljemo pismo izvinjenja Francuskoj.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.