Mali: Bićemo im ozbiljna prepreka 1Foto: Beoinfo

Dragan Đilas se ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd, već zato što je očigledno da je njemu i njegovoj družini ponestalo para, ocenio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, povodom najave Đilasa da će se kandidatovati na predstojećim izborima u Beogradu.

Mali je u pisanoj izjavi naveo da je „Đilas poziciju gradonačelnika koristio za lično bogaćenje, dok su Beograđani grcali u dugovima i borili se da prežive nemaštinu koja ih je zadesila usled pljačke gradske kase“.
Posle velikih reformi koje je ova gradska vlast sprovela – vratili smo ogromne dugove, spasili ekonomiju, otvorili više od 1.100 gradilišta, smanjili nezaposlenost za 20.000, isplatili sva potraživanja socijalno ugroženih građana, Grad Beograd i Beograđani danas imaju više novca nego ranije i zato je današnja puna gradska kasa savršen plen za Miškovića, Đilasa i Šapića, istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, dok su se Beograđani gušili u dugovima većim od milijardu evra, nisu ni znali da su se profiti i milioni na računima Đilasovih firmi iz godine u godinu uvećavali do čak 800 puta.
Mi želimo da nastavimo da gradimo, da ulažemo u naš grad, da pomažemo najugroženijim građanima preko kojih su se tajkuni ranije bogatili, da gradimo bolju, lepšu i svetliju budućnost, poručio je Mali, dok, kako je naveo, „Mišković, Đilas i Šapić novac iz gradske kase žele da stave u svoje džepove i tako Beograđane opet zaviju u crno“.

„Mišković, Đilas i Šapić imaju pravo da se kandiduju na izborima i da pokušaju opet da opljačkaju Beograđane, ali moraju da znaju da ćemo im mi biti ozbiljna prepreka na tom putu i da im nećemo dopustiti da tek tako lako ulete u gradsku kasu i opljačkaju ono što su Beograđani u protekle četiri godine zaradili i uštedeli“, poručio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.