Mali ostaje gradonačelnik do kraja mandata? 1Foto: Beoinfo

Iako je tadašnji premijer a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić u martu ove godine najavio da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali tokom leta podneti ostavku, te da neće to činiti neposredno pred izbore u prestonici, to se do danas nije desilo.

Vučić je tada prilikom obilaska gradilišta Beograda na vodi rekao novinarima da Mali ne može ostati na mestu gradonačelnika, jer je zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima.

O ostavci Siniše Malog govorilo se i u maju prethodne godine, kada je Vučić kao mandatar za sastav nove vlade izjavio da iza rušenja u Savamali nesumnjivo stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

– Od mene ne očekujte imena, već od nadležnih organa. Zna se na kome je odgovornost, u vrhu gradske vlasti, ali za imena ćete morati da sačekate nadležne organe, rekao je tada Vučić na pitanje da li će gradonačelnik Beograda Siniša Mali snositi odgovornost za rušenje u Savamali. Od te izjave prošlo je više od godinu dana a da niko iz vrha gradske vlasti do sada nije podneo ostavku, niti bio pozvan na odgovornost.

Jedino što je Više javno tužilaštvo u slučaju Savamala uspelo da utvrdi je da nije nadležno, pa je pre dvadeset dana kompletna dokumentacija o pomenutom slučaju prosleđena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Predsednik Vučić je prilikom nedavnog gostovanja na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom ponovio da smatra da je Siniša Mali odlično obavljao posao gradonačelnika ali da na nastupajućim beogradskim izborima neće biti kandidat SNS-a, te da ne vidi razlog da se izbori u Beogradu održavaju pre vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari