Manfred Veber: Potreban je kontinuirani zamah integraciji 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/DS)

Predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, Manfred Veber je nakon posete Srbiji rekao da je potreban „kontinuirani zamah integraciji“.

Komentarišući budućnost odnosa EU sa Srbijom, Veber je naglasio važnost kontinuiranog zamaha za proces EU integracija, navodi se u saopštenju EU info centra iz Beograda.
Njegova poseta usledila je nakon početka rada nove Evropske komisije.

„U vreme kada je pred nama novi početak želeo bih da nas vidim u situaciji gde možemo da pošaljemo pozitivne i nove signale za reforme u Srbiji i u regionu“, izjavio je Veber.

On je tokom posete Srbiji, koju je završio danas, razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, kao i sa članovima opozicionih političkih stranaka u Srbiji.

Susreo se i sa nekoliko članova političke opozicije u Srbiji.

Evropski parlament pokrenuo je dijalog u Srbiji, a planirano je da se čitav niz kontakata sa svim političkim partijama nastavi u decembru, navodi se u saopštenju.

„Bio sam u Srbiji kako bih slušao i učio u kapacitetu predsedavajućeg EPP grupe i kako bih se upoznao sa političkim prilikama u ovoj zemlji“, rekao je Veber.

Uz Vebera, sastancima su prisustvovali i članovi EPP grupe – Dejvid Mekalister, predsednik spoljno-političkog odbora i Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

On je obišao i Naučno-tehnološki park u Beogradu gde se upoznao sa radom Fonda za inovacionu delatnost, a EU podržava ovaj fond kako bi isplatio donacije istraživačima, inženjerima i inovatorima za razvoj i tržište njihovih ideja.

„Impresioniran sam onim što mi je predstavljeno. Mnogo toga što se ovde razvija može biti korisno ne samo Srbiji, već sada i u Evropskoj uniji, što se i dešava“, rekao je Veber.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari