Marinika Tepić: Brnabić i vlast obmanjuju građane Srbije i u vezi litijuma u Nemačkoj 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je optužila vlast da „obmanjuje“ građane Srbije i u vezi litijuma u Nemačkoj, prenela je danas SSP.

Tepić je na društvenoj mreži „Iks“ napisala da predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić „opet vara“ o iskopavanju litijuma u Nemačkoj.

Brnabić je na istoj društvenoj mreži napisala da „Nemačka ima dva velika litijumska projekta – Vulkan i Zinvald“, te ih kratko opisala.

„Sledeće činjenice namenjene su onima koji na vojnom dobru Morović vide marihuanu ali ne vide da je Nemačka u punom jeku priprema za rudarenje litijuma kako bi bila samoodrživa, energetski i industrijski što nezavisnija“, navela je Brnabić.

Tepić je napisala da se „nemački litijum i dalje ne ekstrahuje!“, te da će, kako je dodala, i fabrike koje je navela Brnabić „uvoziti litijum iz kanadskih rudnika“.

„Dakle fabrike jesu u Nemačkoj, ali neće koristiti nemački litijum. Razumete razliku?“ napisala je Tepić, reagujući na stav Brnabić, koja je i funkcionerka Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari