Marinika Tepić: Da se u parlamentu podvuče crta da je Vučićeva "kosovska politika" doživela krah 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je ocenila večeras da je važno da se na predstojećoj sednici skupštine Srbije o Kosovu „podvuče crta“ da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića po tom pitanju „doživela krah“.

Ona je za Insajder kazala i da će poslanici SSP glasati protiv usvajanja izveštaja o pregovaračkom procesu s Kosovom, isto kao i prethodni put kad je Vučić u parlamentu pričao o tome.

„Pokazalo se da niko nije dorastao tome da sam donosi ovakve odluke pa sada kada smo došli u ovakvu situaciju da se sam predsednik republike suočava s tom činjenicom – počelo je da se apeluje na neko nacionalno jedinstvo“, kazala je Tepić.

Navela je da misli da će sutrašnja sednica „ličiti“ na sednicu o Kosovu iz avgusta prošle godine, koja je, kako je rekla, bila puna agresije i konflikata.

„Služiće, pretpostavljam, za međusobne napade, optužbe i preslišavanja ko je šta radio u prošlosti“, rekla je ona

Kazala je da SSP i njhov poslanički klub žele da apeluje da se sve kolege suzdrže od etiketiranja, ličnih uvreda i prozivki „ko je izdajnik a ko prodavac tuđe krvi“.

„Mi želimo da se bavimo budućnošću“, kazala je Tepić.

Rekla da će poslanička grupa „Ujedinjeni“, kojoj pripada i SSP, glasati protiv izveštaja o Kosovu – isto kao i u avgustu prošle godine.

„Tako smo glasali i pre šest meseci. Mi ništa nismo saznali o pregovaračkom procesu i dijalogu Beograda i Prištine“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, SSP deset godina „pojma nema“ šta Vučić pregovara.

Ona je, govoreći o „Francusko-nemačkom planu“ za Kosovo i Srbiju, rekla da će tražiti od predsednika parlamenta da uputi zahtev međunarodnim činiocima da ga objave.

„To je jedan od načina da saznamo da li Evropljani insistiraju na tome da on bude tajan ili to je samo izgovor za Vučića jer se on suočava sa krahom svoje politike“, kazala je Tepić.

Tepić je ocenila da je „Francusko-nemački plan“ loš za Srbiju.

„Taj dokument se krije – jer da je taj dokument dobar za Srbiju, Vučić bi se već pohvalio citatima iz tog dokumenta ili bismo čitali njegove delove u našim režimskim tabloidima“, rekla je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari