Marinika Tepić najavila krivičnu prijavu protiv "Šapićevog čoveka" 1Foto: Print screen SSP FB

Potpredsednica Stranke slobode i pravde  Marinika Tepić rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da će podneti krivičnu prijavu protiv direktora Vaterpolo kluba „Novi Beograd“ i saradnika Aleksandra Šapića, Mirjana Nešovića, koji nelegalno gradi u Beogradu.

„Danas smo ovde zbog Šapićevog novog komšije i direktora njegovog vaterpolo kluba Novi Beograd, Mirjana Nešovića. Sada ih spaja i krivično delo. Izgleda da je Šapićev primer njegove nelegalne gradnje sada primenjen i na Senjak. Mirjan Nešović je dobio građevinsku dozvolu da izvrši insveticiono održavanje ove kuće. Da li je reč o krečenju, o promeni prozora ili zameni oluka. Naravno da nije ništa na mestu, on je srušio zgradu bez građevinske dozvole. Nastavio je da gradi novu zgradu, koja se nalazi iza nas“, rekla je  odbornica SSP u Skupštini Grada Ana Gođevac, saopštava SSP.

Ona je navela da je jasno da je Aleksandar Šapić morao da zna šta njegov blizak saradnik radi i da radi krivično delo na isti način kao što je i on to radio na Novom Beogradu, kada je bio predsednik opštine.

“Zbog toga što je Aleksandar Šapić hodajuća afera, zbog toga što prekrši svaki zakon na koji naleti, zbog toga što je obećao građanima Beograda da će biti nulta tolerancija na nelegalnu gradnju, mi ćemo ponovo sa našim opozicionim kolegama u Skupštini grada Beograda da pokrenemo smenu Aleksandra Šapića. Beograd treba da se razvija u skladu sa željama Beograđana i zbog toga tražimo i nove izbore” zaključila je Gođevac.

Tepić je postavila pitanje zašto je tako poseban slučaj Aleksandar Šapić i svi i sve što ima veze s njim, pa odgovorila, zato što on nije samo gradonačelnik našeg glavnog grada, već i potpredsednik Srpske napredne stranke.

„I zato što je on ogledalo, prljavog stanja u razvaljenoj i korupcijom zarobljenoj Srbiji. Dok se običnim ljudima otima njihova legalna imovina, privilegovani ljudi Aleksandra Šapića nelegalno ruše, nelegalno grade, a imamo osnovanu sumnju da njegovi saradnici u gradskoj vlasti to prikrivaju, u prvom redu Sonja Božović, jer su do sada ignorisali prijave o ovoj nezakonitoj gradnji” izjavila je Tepić.

Tepić je rekla da će zbog toga podneti dve prijave.

„Podnosimo krivičnu prijavu protiv Šapićevog direktora vaterpolo kluba Mirjana Nešovića, jer je lažno prikazao da ovde izvodi zanatske radove na investicionom održavanju, a on čovek lepo srušio tu kuću koju navodno održava i sada na njenom mestu nelegalno gradi potpuno novu zgradu. I to u zaštićenoj zoni Železnice u kojoj ne sme da se gradi. Zato kao narodna poslanica dodatno tražim i od Železnice Srbije da odgovori da li su ikada Mirjanu Nešoviću dali saglasnost da na ovoj parceli gradi ikakvu zgradu, zaključila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari