Marinika Tepić odgovorila na Vučićeve navode o kandidaturi Bodiroge za gradonačelnika Beograda 1Foto: Ivan Dinić/Nova

Potrpedsednica Stranke slobode i pravde izjavila je večeras u „Utisku nedelje“ da proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga nikada nije bio potencijalni kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda i navela da je to još jedan spin Aleksandra Vučića.

„To je još jedan spin Aleksandra Vučića, da skrene pažnju sa preporuka ODIHR-a, njegovih obaveza i njegove vlade. Mi zaista nikada nismo razgovarali o gospodinu Bodirogi kao kandidatu koalicije. Za nas je najvažnije da Beograd sutra vodi čovek koji zna da upravlja velikim sistemima kao što je Beograd, a ne da bude javna ličnost“, naglasila je Tepić.

Potpredsednica SSP-a je na pitanje da li će kandidat za gradonačelnika ponovo biti Vladimir Obradović, odbornik u Skupštini grada Beograda koalicije Srbija protiv nasilja, navela da će se o tome praviti nova rasprava.

„On je bio kandidat Stranke slobode i pravde za koaliciju kao nestranačka ličnost i bio je na naše veliko zadovoljstvo prihvaćen. Ako idemo u širenje ovog fronta, ako se tu pridružuju kolege iz drugih stranaka i sektora, nekako je logično da će se onda praviti nova rasprava i o kandidatima za odbornike, kandidatima liste – nama je cilj da se ova vlast smeni“, istakla je Tepić.

Kada je reč o zakonskim preprekama da Aleksandar Vučić bude nosilac liste na beogradskim izborima, one ne postoje, navodi Tepić.

„Ta primedba se odnosila na to da je on nosilac liste za izbore u Žagubici, Alibunaru, Vojvodini, na parlamentarnim izborima gde nije bio kandidat za narodnog poslanika. Formalno gledano na beogradskim izborima ne postoji zakonska prepreka jer je on Beograđanin i može da se nađe na listi“, navela je Tepić.

Prilično je izvesno da ako predsednik države reši da da svoje ime i prezime listi SNS za predstojeće beogradske izbore da će se to desiti, što je u sukobu sa onime što je rekao dan ranije, a to je da će ispuniti sve preporuke ODIHR-a, naveo je predsednik UO Centar za evropske politike Srđan Majstorović.

„Evropski parlament je taj koji je izašao sa tim zahtevom, i taj zahtev se ne pominje u preporuci ODIHR-a, ali se pominje da se funkcije na neki način zloupotrebljavaju kako bi se ostvarila prednost vladajuće stranke. I to može da se tumači na ovaj način, da se funkcija predsednika upotrebljava na nedozvoljeni način kako bi se stekla prednost u odnosu na opoziciju, objašnjava Majstorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari