Marinika Tepić: Šta rade naše institucije povodom teških optužbi na račun Aleksandra Vulina? 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić upitala je, gostujući na N1, šta rade naše institucije povodom teških optužbi na račun Aleksandra Vulina za organizovani kriminal.

Ona je istakla da je očekivala da će tužilac za organizovani kriminal momentalno izaći i reći kakvu je istragu počeo i šta je naložio policiji, ali umesto da pokrene istragu i da imamo reakciju kada ceo sistem treba da odbrani svoju čast, imamo Aleksandra Vučića koji ide na televiziju Pink da priča o Vulinu.

Tepić je najavila osnovanje anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti i činjenica koje su dovele do dve tragedije u narednih sedam do deset dana, nakon čega bi počeo sa radom.

Insitisraću da pred anketni odbor pozovem predstavnike dve fabrike zla Pinka i Hepija, predstavnicu REM Oliveru Zekić, Više javno tužilaštvo koje je 2020. oslobodilo ubicu iz Mladenovca, ali i predstavnike policije i bivšu i sadašnju direktorku škole „Vladislav Ribnikar“ da pred očima javnosti svedoče.

Tepić je izjavila da su odgovornost i krivica sada usmereni na ubice, ali da postoji osnovana sumnja da je sistem zakazao i da je nasilje nakon tih događaja eskaliralo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari