Mariniku Tepić sad vređa i naprednjak Đukanović 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

„Marinika shvati, nećemo stati“, parola je uz koju su narodnoj poslanici Mariniki Tepić upućivane najstrašnije pretnje u proteklih godinu dana, a prošle godine u ovo vreme osvanuli su i grafiti ove sadržine. Sada je istu parolu iskoristio i poslanik SNS Vladimir Đukanović, obrativši joj se putem Tvitera.

Samostalna poslanica Marinika Tepić kaže za Danas da je ovo poslednja pretnja te vrste koja će joj biti upućena. Na pitanje šta namerava da uradi, kaže da sigurno ne planira da tuče Đukanovića, već da će poslednju reč dati narod, kojem je dosta ove vlasti.

– NJima se bliži kraj. Da li će to biti za mesec dana, ili godinu, ne bih da licitiram. Ali kraj je definitivno blizu – ističe Tepić.

Pretnje i uvrede Mariniki Tepić su počele početkom novembra prošle godine kada je u Skupštini Srbije tražila obaveštenje od vlasti o tome „šta fašista DŽim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem“, vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa i bivšim savetnikom u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Tužilaštvo je pokrenulo postupak po službenoj dužnosti, jedna osoba je privedena, ali je posle mesec dana puštena iz pritvora. Pretnje nisu prestale, ali država nije stala u njenu zaštitu, uprkos tome što se obraćala nadležnima.

To što je naprednjak Vladimir Đukanović koristio iste reči kao i oni koji su joj upućivali pretnje smrću, ocenjuje kao njegovo ponosno saučestvovanje u svim bandama i grupacijama, koje se osećaju bezbednim da drugima prete.

– Đukanović je blizak saradnik Miše Vacića, učestvovao je na brojnim ultradesničarskim skupovima i tribinama organizacija koje Andrej Vučić drži na povocu – kaže Tepić. Prema njenim rečima, tužilaštvo bi moralo po službenoj dužnosti da reaguje i u ovom slučaju, ali je to, kako kaže, malo verovatno.

– Za uspavanu gospođu Zagorku Dolovac već ozbiljno brinem. Republička javna tužiteljka bi morala da reaguje čim se ovako nešto pojavi u javnom prostoru. Ne znam šta bi trebalo da se dogodi da ona reaguje – kaže Tepić.

Uvrede i pretnje narodnoj poslanici traju više od godinu dana. Kada je „miran“ dan, stignu joj po tri, četiri. Međutim, u danima kada objavi dokaze o malverzacijama ili u toku izbornog dana u Lučanima, bude ih na stotine.

– To onda izgleda jezivo. Sjati se armija botova, od kojih mnogi i nisu anonimni. Uvrede su stizale i od odbornika SNS iz Vršca, ali reakcije nadležnih nije bilo. Ja sam legitimna meta za takve grupacije jer sam žena, poslanica, opozicionarka, delom pripadnica nacionalne manjine i živim u Vojvodini. To vam je pet u jedan. Tek nakon grafita koji su se pojavili u centru Beograda, reagovala je Poverenica javnim upozorenjem – ukazuje Tepić. Drugih reakcija nije bilo, te ih od nadležnih ne očekuje ni sada.

– Đukanović je osetio poriv da bude hrabar, a nivo komunikacije mu je u stilu Maje Gojković, odvratan i podmukao. Ali ova kriminalna vlast i svi njeni derivati, sve Đuke i Maje, naće još dugo. Zato je ta nervoza tolika. Protiv njih se ne ujedinjuju samo politički aktivisti, već i njihovi ljudi koje je sramota da saučestvuju više u ponižavanju elementarnog razuma. Ovoga puta im neće proći – zaključuje Marinika Tepić.

„Marinike moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi“, jedna je od pretnji koja je upućena poslanici, a sud ni nakon godinu dana nije doneo odluku ovom slučaju.

Đukanović: Da Danasu ne propadne tiraž

Upitan zbog čega je u obraćanju Marini Tepić koristio parolu uz koju su joj upućivane najstrašnije pretnje, poslanik SNS Vladimr Đukanović odgovorio je „Da bi vi imali o čemu da pišete i da vam ne propadne tiraž. Očekujem da me pohvalite“. Oduševljen visprenošću svog odgovora, isti je podelio na Tviteru.

 

Uvrede

Tokom izbornog dana u Lučanima, za samo sat vremena Mariniki Tepić je stiglo stotinak uvreda, na svim mogućim osnovama. „Kalaštura, kučka, idiotkinja, kurva koju niko neće, nek ide na lečenje…“, samo su neki od epiteta kojom ju je „počastila“ botovska armija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari