Marković: Biće to gora varijanta od Severne Koreje

Posle najave izbacivanja koalicionih partnera sa liste naprednjaka, sada cilj i apsolutna većina

Ostavite komentar


    1. Kakav spin,dal može da vam dodje do mozga da za njega glasa pola Srbije!!!kakvo iseljavanje,zar ga nije bilo i pre?samo niste lako mogli da se zaposlite!!!to su sad olabavili nemci i austrijanci nemaju radnike pa zato ide ko stigne,ali se i vracaju.tamo se RADI,nema te ladovine kao što je ima u Srbiji.to iz ličnog iskustva govorim,a i demokratija nema je niko ko mi jebemo precednika napušavamo koga hocemo,lažemo koliko hocemo,niko nizašta ne odgovara.Vi koji pljujete trba malo da odete preko da živite!!!

  1. “…očigledno svedoči o ogromnoj podršci koju SNS uživa među biračima sada već duži niz godina…“
    Ovo je notorna neistina, jer ne odgovara stvarnoj cinjenici da od ukupnog broja glasaca sns nikad nije imao vise od cetvrtine. Druga je prica sto zbog izbornih zakona ponekad i ta cetvrtina moze da obezbedi dvotrecinsku vecina u Skupstini. Ovde je uspostavljen sistem “ako glasas, kajaces se, ako ne glasas, kajaces se“ od strane strukture na vlasti, koja to zloupotrebljava iz sve snage, a sve to pod budnim okom Sluzbe, koja nikad ne spava i koja je de fakto pravi nekrunisani vladar u Srbiji. Rodis se u Srbiji, opires se i suprotstavljas ludilu koje namece sluzba preko svojih pajaca/politicara, na kraju crknes, a sve isto. I najgore od svega, sluzba ziva i zdrava i svakim danom sve jaca.

    1. Ubode ga brat Nikola ko prstom u pekmez. O vlasnoj familiji i njenoj službi pišem već poduže na komentatorluku danasa i izgubih volju da objašnjavam više srbljima šta ih je snašlo još od 1945te.

    2. Ponovo ovo izvrtanje cinjenica mada se zaista i tako mogu posmatrati izborni rezultati.A onda logicno sledi samo jedno pitanje.Ako SNS nikada nije imao vise od cetvrtine ukupnog broja glasaca koliko je onda opozicija imala biraca? Kalkulator kaze da je po tvojoj racunici ukupan procenat onih koji su glasali za opoziciju na prethodnim patrlamentarnim izborima 3 (i slovima tri posto).Misli li onda da je normalno da neko ocekuje da dodje na vlast sa podrskom od 3 posto?

      1. A,neee…za Vučića važi jedna matematička radnja (1/4) a za Szs druga,povoljnija (8%),ali,najlakše mu je bilo da izračuna ovako…koliko god Vučić da ima,SzS ima 8 puta manje,i sve bi mu bilo jasno…ali,ajde,neka se uteši.

  2. mozemo jesti burek ili mozemo jesti tanku prsutu nista to promeniti nece – izbori su lazni.

  3. sns vlada sa laznih 26.8% glasova.
    Dakle 1/4 funkcionalno nepismenih glasa za njih, oko 50% ne glasa uopste i ostatak je do 50%.

  4. I rumunski diktator Čaušesku je na svojim poslednjim izborima osvojio 82% glasova. Nepuna dva meseca posle tih izbora svi znamo kakav je neslavan i tragičan kraj imao. Da je u av-a pameti koliko nije izvukao bi neke pouke iz ne tako daleke istorije. Primera ima mnogo, čaušesku je samo jedan od njih. Ali svi su diktatori isti – nezajažljiva želja za neograničenom vlasti i moći,kao i neobjašnjiva pohlepa za materijalnim bogatstvima tera ih da bukvalno sami srljaju u vlastitu propast.

  5. Ako je vec tako kako predsednik ocekuje onda hajde da promenimo sistem u jednopartisko pa da coveka proglasimo kao Broza vecitog predsednika.

  6. Predizborne igrarije, kao i nagoveštavanje ‘provetravanja’ stranke. Katastrofalni rezultati (jedino im pljačka i rasprodaja resursa i ljudstva ide od ruke) na svim poljima (najtužnije i najopasnije je u zdravstvu i kulturi) su ‘nevidljivi’ jer pink mašinerija melje istinu i pravi uspešne kobasice za narod. Ova priča može da bude i pokušaj da se pojedini koalicioni partneri prikažu kao opozicija (gluma pred domaćom zaluđenom populacijom) i time zapadu (ove druge ne zanima) pokažu kao da ima opozicije na izborima (ne zanima mnogo ni ove na zapadu dokle god AV ispunjava zadate posliće). U svakom slučaju biće još samohvalisanja i lupetanja dok ne prođu izbori, a onda, drž’te se dobro stanovnici srBijice, počeće završni udarac.

  7. Vaše računice ne uračunavaju jednu bitnu činjenicu, zašto SNS gubi dosta mesta ukoliko opozicija ne izadje na izbore.
    Prvo, SNS mora u tom slučaju deo svojih glasova da ustupi Šešelju i Čedi da bi imali „opoziciju“ u skupštini.
    Drugo kada opozicija ne izadje na izbore /ovde govorim o najmanje 15 opozicionih partija/ SNS gubi najmanje 15-20 mesta u parlamentu. Kako? Očekujem pobedu SNS sa oko 42-45%. U tom slučaju ukopliko bi opozicija izašla na izbore svi glasovi ispod 5% sabrani /to je do sad bilo izmedju 40-60 000 glasova išli bi SNS 45% ili onoliko koliko bi oni ostvarili na izborima. Ukoliko tih parija nema nema ni tih glasova. U tom i takvom stanju svi koi glasaju za opoziciju i male partije a ove ne predju kocezus glasali su 45% za SNS. Za mene je u sledećim izborima najbitnije da se gradjani saberu, pobede sebe i što više daju glas SPS. U tom slučaju SNS sa radikalima i liberalima neće imati dvotrećinsku većinu i time nema promene ustava po kome bi se priznalo Kosovo. Ovakvo stanje bi odgovarali i SNS jer time imaju odbranu od pritisaka jer sam siguram da SPS neće glasti ni slova protiv Kosova.

  8. Kako god okrenes-obrnes kod nas uvek ista prica: kradu, lazu, bogate se…diktator, prodao zemlju…ovi ,,njegovi,, ulizice, beskicmenjaci, sluge, poltroni…Posle 4 godine dodju drugi na vlast. Opet isti vokabular…Onda dodjose treci…ect. Dakle…! Sta smo mi i sta mi to hocemo?! Niko nikog i nista ne postuje, niti voli , a o razumevanju i toleranciji da i ne govorimo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.