Marković: Izveštavao sam sa protesta i dobio prijavu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO)

Oko stotinak prekršajnih naloga stiglo je na adrese stanovnika Aleksinca koji su učestvovali u dva ekološka protesta, tvrde sagovornici Danasa iz Aleksinca. Pojedini Aleksinčani dobili su i dva prekršajna naloga, po jedan za svaki dan protesta, a prekrašajnu prijavu dobio je i Aleksandar Marković, urednik najčitanijeg portala u ovom gradu,”Aleksinac-net”.

Advokat Stevan Matijević ponudio je svim sugrađanima koji su dobili prekršajne prijave sa nalogom da plate po 5 000 dinara da ih zastupa besplatno.

“Na prvom protestu u Aleksincu učestvovalo je oko 300 ljudi a, podeljeno je oko sto prekršajnih prijava. Inspektori policije prisustvovali su, inače, skupu i pratili dešavanja. Na drugom ekološkom okupljanju bilo je manje ljudi. A ja sam izveštavao sa prvog skupa, jer mi je to posao i za to sam dobio prekršajnu prjavu. U njoj piše da sam se 4. decembra kretao i zadržavao na kolovozu u Šumatovačkoj ulici, što je suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima. Navedeno je da je prekršaj otkriven neposrednim opažanjem i da je time učinjen prekršaj člana 333 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima”, kaže u razgovoru za Danas urednik portala Aleksinac -net.

Prema njegovim rečima “čestitke su stigle i njegovim saradanicima koji su pratili ekološke proteste.

“ Ja sam uredno radio svoj posao i nisam ni slutio da će ovo da se dogoditi. U gradu me svi poznaju. Simbol sam grada, jer na sve strane promovišem Aleksinac, kroz kulturne emisije, muzičke manifestacije i ostale razne promocije.

Videćemo ko je sve dobio prekršajne prijave, jer ih svi nisu, kako sam obavešten, do sada ni preuzeli”, napominje Marković.

Prekršajnu prijavu još nije preuzeo, Mladen Krstić, ali za Danas kaže da zna o čemu je reč. Kaže da mu je stigao izveštaj iz pošte da preuzme preporučenu pošiljku. Krstić napominje da niko od građana tokom protesta nije legitimisan, a da su mnog dobili prijave.

Advokat Stevan Matejić, koji se ponudio da besplatno zastupa učesnike ekološkog protesta, kaže za Danas, da zbog vikenda, još nema tačnu inforaciju koliko je Aleksinčana dobilo prekršajne prijave .” Zakazao sam svima koji su dobili prekršajne naloge i koji hoće da se žale da danas dođu u moju kancelariju “ , ističe Matejić.

Aleksinčani su tokom protesta blokirali saobraćaj tako što su prelazili preko obeleženog pešačkog prelaza kod glavne autobuske stanice u tom gradu

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari