Marković Palma: Basta naredne nedelje mora da podnese ostavku ili će biti smenjen 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas da ministar privrede Rade Basta, koji je na tu funkciju izabran kao kandidat koalicije SPS-JS, sledeće nedelje mora da podnese ostavku ili će kako je rekao, biti smenjen.

Basta je ranije u više navrata pozivao na uvođenje sankcija Rusiji a nedavno je izjavio da bi svi ministri u Vladi Srbije trebalo da budu „na ulici sa građanima“ posle dva masovna ubistva u zemlji početkom maja.

„Ministar privrede se ponaša kao da igra za Zvezdu, a navija da pobedi Partizan. Te njegove izjave, kao poslednja, da bi svi ministri morali da budu na ulici sa građanima, više ne mogu da se tolerišu. Sledeće nedelje Rade Basta mora da podnese ostavku na mesto ministra privrede u Vladi Srbije ili će biti smenjen“, rekao je Marković.

On je dodao da se sa tim stavom slaže i lider SPS Ivica Dačić.

„U Vladi Srbije treba da postoji demokratija i različita mišljenja, ali ne oko nacionalnih i državnih pitanja i tu je tačka. On je moja ružna prošlost. Srbija ima mnogo većih problema od Radeta Baste. Ja sam se ogradio od njegove izjave da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i rekli samo da to nije stav ni Jedinstvene Srbije ni SPS“, naveo je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari