Marku Đuriću zabranjen dolazak u Peć

Ostavite komentar


  1. Nepotrebno raspravljati sa "vladom" našjužne pokrajine jer se gluvom ne sviraju Šopenove ili Mocartove kompozicije ali se zato presavije tabak i napiše oštra nota UN a kopija se dostavi EU. Oni su izrodili ovo čudo države u državi pa nek sad rešavaju zakuvano. Ako neće, snosiće oni odgovornost.

  2. Naišao Marko na tvrdo.Valjda je sad shvatio da on ne može poput Tačija da šeta po Kosovu kako mu se prohte i da njegova arogantna retorika mora da snosi posledice. Te posledice snose i on lično i ceo pregovarački proces.Malo se zaleteo,vreme je za "ručnu" !

  3. Kvazi prištinska elita pokušava u teškim vremenima u regionu da ušićari neki poen ali mislim da će im se ta politika konačno obiti o glavu i da će platiti za neprincipijelno i bahato vođenje politike.

  4. @Srbija
    Kosovskog Monstruma nisu stvorili samo UN i EU . Tome su debelo doprineli današnji vlastodršci koji su i tada bili na vlasti. Nego nestrpljivo očekujem da ovaj lik sa telećim pogledom objavi na semaforu sa kojim rezultatom sada vodimo!

  5. Ovo je toliko ponizavajuce od strane Pristine da prostto covek ne poveruje sto visoki funkcioner Srbije mora da salje zahtev kosovskim vlastima da mu se odobri ulazak na njihovu teritoriju.Kao da su dobili neki signal sa strane da se ovako ponasaju.Ovo je samo jos jedan u nizu ataka na verske slobode Srba na KIM.

  6. VUCICEV IGRAC. To je onaj sto rece 5 : 0 za Srbiju. Bolje je svasta jesti nego svasta pricati.

  7. Nismo mi jedina zemlja koja vodimo detinjastu neprincipijelnu politiku po kojoj smo mi uvek u pravu.Samo,neke zemlje gledaju da nauce osnovna pravila a mi se razmecemo gluposcu,nadmenoscu i neznanjem.
    Kad Dodik ne postuje praznike i druga pravila BIH,onda je to srpski patriotizam(najnize vrste),a kad se vlasti Kosova ne ponasaju po nasim notama,onda je ovaj nesrecni Djuric u pravu,a Albanci na Kosovu nikad.Cudna pravda.

  8. “Zaprepašćen sam javno iskazanom namerom privremenih institucija samouprave u Prištini da me onemoguće da posetim Pećku Patrijaršiju, gde sam želeo da našim monahinjama, koje žive u veoma teškim uslovima, uručim prekopotrebnu pomoć u osnovnim životnim namirnicama.Potrebno je da EU yaista reaguje i da omogu““i na[im yvani;nicima slobodno kretanje kao i da se prestane sa zabranama, i pretnjama. Svi trebamo da živimo normalno na KiM.

  9. Kada komentaeise postovana VB onda se kraj komentara zna Srbi su zlo od naroda.Medjutim kada Amerika bombarduje Srbiju zbog najvece vojne baze van US onda je to "demokratije" ili "sprecavanje genocida".

  10. Lidija@
    Slabo ste informisani. Nije Marko Djuric "visoki funkcioner" Srbije -on je izbor Tome-diplome koji nikada nije bio na Kosovu i koji slabo poznaje situaciju u ovoj sada samostalnoj drzavi i juznom susjedu Srbije. Radno mesto Marka Djurica kao
    "direktora kancelarije za KiM" se u Evropi naziva -ambasador Srbije na Kosovu.
    U Evropi ne postoje dupli nazivi za vazna radne mjesta -kao sto je to slucaj u Srbiji. Inace mladjani Marko Djuric je zamislio da ide kao ambasador Srbije na Karibe a ne samostalnoj drzavi Kosovu. Drzavi Kosovu koja ima svoj ustav i svoje zakone koji su u skladu sa svim zakonima zemalja Evropske Unije. Zato ce na Kosovu uvek imati problema razni Djurici koje nisu informisali da ne idu u "juznu pokrajinu Srbije" – nego u sada samostalnu drzavu Kosovo.

  11. Neshvatljivo je za nekog koji kao hoce sredjene odnose sa Srbijom da humanitarnu posetu Srpskog zvanicnika zabrani.To mora da se uz pomoc Evropskih drzava uredi da bi se ubuduce izbegli svi incidenti bez potrebe dogadjaju.

  12. Srbija mora nešto da menja u odnosu na Prištinu, uvesti recipročne mere prema zvaničnicima Prištine ,od sada ni jedan ne može da iz KiM udje u centralnu Srbiju pa imao i diplomatski pasoš.

  13. Zar ne može da se dogovori da nema protokola i da svako može da se kreće gde hoće, i oni u centralnu Srbiju i mi na KIM?

  14. Da se covek krsti sta se sve nece desiti. Otmu deo teritorije i na kraju jos ne daju da pomazemo nas narod

  15. @Lidija*** Morali biste znati da postoji sporazum o procesu odlučivanja o posetama srpskih zvaničnika Kosovu. U taj proces su uključeni,osim onog ko traži takvu dozvolu, i specijalni predstavnik EU u Beogradu kao i specijalni predstavnik EU u Prištini (kao posrednici između dve strane), i vlasti u Prištini koje odlučuju o dozvoli. Možda je to vama ponižavajuće,ali je tako.Srpski Ustav i preambula mogu Kosovo da smeštaju gde god im padne na pamet pošto papir trpi sve,ali ostaje činjenica da Srbija na Kosovu nema ni jednog svog vojnika-graničara,carinika,policajca,poreznika,sudiju koji će suditi po srpskom ustavu,nema većinsko lojalno stanovništvo…E,pa,pošto kosovo nije u srpskom ustavno-pravnom sistemu onda i srpski funkcioneri moraju da traže dozvole od Prištine.

  16. Predstavnici kosovskih privremenih institucija ne postuju ono sto je dogovoreno o slobodi kretanja na KiM.

  17. Skandalozno je sto Pristina i posle toliko pregovora opet na terenu pokusava da sabotira svaki dogovor.

  18. ti kosovski albani se bas izivljavaju na sve nas,ajde sto na politicare,politicari nego i na nas obicne ljude carinici i policija kad prelazimo administrativni prelaz

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.