Martinović citirao psovku iz prisluškivanog razgovora Vuka Jeremića: Vučić ga zbog toga prekorio 1foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon obraćanja poslanika Srpske napredne stranke (SNS) da je dosta naučio iz poslanikovog obraćanja, te mu se zahvalio što je izjavio mnoge stvari koje su njemu “iščilile“ iz pameti, ali je Martinovića prekorio što je zloupotrebio prisluškivane razgovore.

– To može da koristi Tužilaštvo, ali vi u politici ne. To nije fer. To se ne radi. Da li je to sve tačno, da su jedan drugom to govorili – tačno je, ali mi to ne smemo da radimo. To što snimaju moje dete po kafiću… Mi to nikada ne smemo da radimo, te Vas molim da im više nikada ne govorite šta je bilo u nekom prisluškivanom razgovoru, bez obzira što je to neko drugi objavio pa to postalo javno.

SNS mora da se razlikuje od opozicije, i da poštuje pravo na privatnost i da budu „mnogo ozbilnije“. Za sve ostalo izrečeno Vučić je Martinoviću „skinuo kapu dole“.

Martinović je naime govorio o razgovoru Vuka Jeremića, tada savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića, i Milana Roćena, tadašnjeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Moskvi oko organizovanja smeštaja na Svetom Stefanu u Crnoj Gori, a koji je pre dve godine postao javan.

On je pročitao i sam transkript razgovora od reči do reči, pa i psovku koju je sadašnji predsednik Narodne stranke izrekao u pomenutom razgovoru – Je*eš ga, je*a*mo majku Srbiji i Crni Gori, što je izazvalo negodovanje opozionih poslanika.

Martinović je u svom govoru i prekorio poslanika Šaipa Kamberija jer je citirao Latinku Perović, za koju je rekao da je veoma obrzaovana žena, ali koja ne može da izađe iz paradigme da su za raspad Jugoslavije i građanski rat krivi samo Srbija i srpsko rukovodstvo na čelu sa Slobodanom Miloševićem, Srpska akademija nauka i umetnosti, kao i Srpska pravoslavna crkva.

– Pošto više nema Miloševića, jer po svemu sudeći ubijen u Haškom tribunalu, zbog lošeg lečenja, onda ste pronašli novog Miloševića ovoga puta u liku Aleksandra Vučića koji je za vas evropejce koji ste se uvek zalagali za mir – rathnohuškač, kriv za rasprad Jugoslavije, slagali ste da je rekao da je rekao da za jednog ubijenog Srbina treba ubiti stotinu muslimana… Dakle, jedini koji je kriv za rat je bio Milošević, kada je umro Milošević kriv je Vučić, naveo je Martinović, dodavši da je to paradigma Druge Srbije.

Svom predsedniku poručio je da ima apsolutnu podršku građana za politiku oko KiM, te da Vučića „mrze i eskremni levičari i kvazi-nacionalisti“ što ga građani vide kao „lidera svih Srba“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari