Martinović: Šta ja imam sa snimkom 1Aleksandar Martinović Foto: FoNet / Zoran Mrđa (arhiva)

Aleksandar Martinović, predsednik Administrativnog odbora, odbio je predlog Demokratske stranke koja je tražila da ovaj odbor pribavi snimak iz skupštinske sale kako bi se utvrdilo ko je sve opkolio i vređao Aleksandru Jerkov, poslanicu DS.

Martinović je naveo da odbor  za to nije nadležan i da  on ne može da obezbedi snimak.

„Kakve ja veze imam sa tim. Kako ja kao predsednik Administrativnog odbora da obezbedim snimak, šta ja imam sa tim“, rekao je Martinović i dodao da je Poslovnikom tačno propisano šta su nadležnosti odbora.

Goran Ćirić, šef poslaničke grupe demokrata, koji je i tražio da se pribavi snimak nemile scene u skupštinskoj sali, rekao je da nije ni očekivao da će im Martinović izaći u susret, ali je i podsetio da odbor utvrđuje sankcije prema poslanicima koji se nedolično ponašaju.

„Neophodno  je preduzeti najoštrije mere i kazne za poslanika ili poslanicu koja je sebi dozvoli da na doktorskoj disertaciji Aleksandra Jerkov ostavi uvredljivu poruku“, rekao je Ćirić, zahtevajući da se dnevni red Administrativnog odbora dopuni tim zahtevom, ali njegov zahtev nije uvršten.

Martinović je odbijanje objasnio da je delokrug Administrativnog odbora utvrđen Poslovnikom.

„Sve što je u nadležnosti odbora ja ću da uradim, ali što nije ja ne mogu tim zahtevima da izađem u susret. Ja nisam policajac, šta ja znam ko je nešto pisao“, rekao je Martinović, a Nenad Konstantinović, poslanik SDS, upozorio je da su  zbog nedoličnog ponašanja prema Jerkov, pojedini poslanici morali biti kažnjeni još u sali, kao i Šešelj koji je pretio razbijanjem njuške.

Radikali su na sednici rekli da ne beže od rasprave, ali da bi moralo da se raspravlja o dnevnom redu danas, odnosno popuni poslaničkih mandata, što njima nimalo nije lako, s obzirom da je na dnevnom redu dodeljivanje poslaničkog mandata radikalu  koji će doći na mesto Zorana Krasića koji je nedavno preminuo.

Odbor je, inače, Skupštini uputio predlog da konstatuje mandat poslaniku SRS Zoranu Despotoviću i mandat Nadi Kostić sa liste Dosta je bilo, a koja u parlament ulazi umesto Miloša Boškovića, koji je nedavno podneo ostavku i napustio taj pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari