Marton (LSV-Vojvođani): Vučić i Vulin 'saučesnici u Putinovim ubistvima' 1foto Medija centar

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je danas da je smrt lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog „u Putonovom gulagu“ samo još jedna slika „zločinačkog i staljinističkog karaktera“ vlasti u Kremlju.

Marton je u saopštenju ocenio da će za buduće generacije ostati „sramota upisana u istoriji“ da vlast u Srbiji nijednim svojim potezom nije osudila nečovečna mučenja kojima je bio izložen Navaljni što je dovelo do njegove smrti.

„Koja je tačno poruka koju nam time šalje Aleksandar Vučić? Da je najveća evropska kukavica koja u strahu od Putina ne sme da osudi zversko ubistvo neistomišljenika ili da podržava taj zločin i zamišlja Srbiju u gulag poretku koji je optuženi ratni zločinac Putin napravio u Rusiji“, napisao je Marton.

Naveo je da su „Vučićev režim i njegov šef tajne policije (Alkesandar) Vulin“, u Putinovu Rusiju isporučivali ruske opozicione političare koji su spas od represivnog režima potražili u Srbiji, čime su postali „direktni saučesnici u Putinovim ubistvima političkih neistomišljenika“.

„Jedino što Srbija ovih dana mora da uradi je da se nakloni Alekseju Navaljnom i da konačno uvede sankcije staljinističkom i duboko zločinačkom režimu Vladimira Putina“, poručio je Marton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari