Mekalister: Potrebna izlazna klauzula u budućem dogovoru Srbije i Rusije

Ostavite komentar


  1. Surova istina je da Srbija nece nikada postati clanica EU te da su ovo price za decu.
    Razloga je previse sa obe strane potencijalno zainteresovanih strana ali se civilizacijske razlike ne mogu premostiti tako lako.
    Takodje, i sama EU postaje previse zeznuto mesto za zivot usled mnogobrojnih unutrasnjih i spoljasnjih faktora.

    1. Pa i neće jer joj je to izgleda u interesu. Da ima želju do sada bi zatvorila bar 5-6 poglavlja. Ako misli prvorođeni da će i u buduće stizati pare iz pristupnih fondova, grdno se je prevario. Ta nezainteresovanost vlasti u srbiji će na kraju debelo koštati narod i državu. Da ne bude kroz 10-15 godina Srbija najnerazvijenija država u Evropi?

      1. haha e moj Aleks koliko ti imaš godina, od 5. oktobra, gde sam učestvovao, pa na ovamo evo skoro dve decenije, ja čekam, uradite ovo i mi uradismo, uradite ono i mi uradismo, banke polupasmo, vojsku polupasmo, sudstvo polupasmo, sve domaće fabrike zatvorismo, a uđoše Hrvati iako nisu rešili pitanje imovine Srba, uđoše Bugari bez ispunjenih poglavlja, pa i Rumuni… ne lipši magarče do zelene trave, šargarepa je baš na dugom štapu. Da hoće bili bi mi odavno tamo ali neće, nismo im potrebni, trebamo im drugačiji, za nas nepodnošljivo drugačiji.. pa zašto bi nas ubacili da još dodatno komplikujemo stvari, i ovako smo im kolonija, nećemo ući šta god da uradimo ili ispunimo, postaviće neispunjiv uslov ako bude potrebno

    1. Da se vrate sve pare koje su uzete iz pristupnih fondova , uvodjenje viza za gradjane Srbije ,ukidanje Shengen viznog rezima, po neka sankcijica a mozda i jos po nesto .

      1. Prethodno neka plate 130 mlrd evra odštete za 1999, i još dvaput toliko za 1944. i 1995.

  2. Kako je dalek datum prijema u EU, dotle ćemo imati puno koristi od saradnje sa evroazijskom unijom. Do ulaska u EU treba i preživeti.

    1. Isto kao i sa izvozom u Rusiju. Nema od toga leba niti ima srbija šta da izveze. Naravno osim prepakovanih proizvoda iz drugih država koji će se ekspresno vratiti u Srbiju.

  3. Mr. McAllister pusti ih neka tamo zauvijek ostanu kad hoce. Zatvoriti vrata EU, pa neka se tamo i presele.

  4. Politika cetvrtog rajha, u svojoj najogoljenijoj formi. Da li cemo se dozvati pameti i sami graditi svoj put, sa svima onima koji hoce da saradjuju sa nama, ali na ravnopravnoj osnovi? Od evrope zadnjih decenija dobismo samo rusenje bivse drzave, bombe sa osiromasenim uranijumom i stotine ucena i pritisaka. Cemu sve to, nije mi jasno? Cemu toliki mazohizam Srbije?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.