Mićunović potpisom podržao liste oko Tadića 1Foto: Instagram/BorisTadic58

Dragoljub Mićunović, jedan od osnivača Demokratske stranke, svojim potpisom je podržao izlazak koalicije oko Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića na predstojeće parlamentarne i beogradske izbore.

Socijaldemokratska stranka danas je u svojim prostorijama u Beogradu organizovala prikupljanje potpisa podrške listama za parlamentarne i beogradske izbore, a među prisutnima su bili, osim lidera SDS Borisa Tadića, i kandidat za gradonačelnika Beograda iz tog bloka Duško Vujošević, ali i jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović.

Tadić se zahvalio Mićunoviću na podršci porukom „Stari saborci za nove pobede“ i objavom na društvenoj mreži Tviter.

„Hvala prof. dr Dragoljubu Mićunoviću na poverenju koje je danas svojim potpisom ukazao našoj listi“, napisao je Tadić.

I generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov naveo je da je Mićunović podržao izlazak ove koalicije na izbore.

„Jedan od osnivača Demokratske stranke i njen prvi predsednik prof. dr Dragoljub Mićunović upravo je svojim potpisom podržao listu za republičke izbore „Boris Tadić- AJMO LJUDI“ i listu za izbore u Beogradu „Duško Vujošević – Boris Tadić – AJMO LJUDI““, naveo je Samofalov na Tviteru.

SDS će na parlamentarne i beogradske izbore izaći u koaliciji sa Novom strankom, pokretom „Jedan od pet miliona“, pokretom Tolerancija, i drugim manjim organizacijama.

Koalicija oko SDS prikupljanje potpisa otpočela je nešto kasnije u odnosu na druge kolege iz opozicije, a među poslednjima u proevropskom delu stranaka izašli su sa svojim listama kandidata za poslanike i odbornike.

Razlog tome delimično se može sagledati i u tome da su se dogovori i pregovori o zajedničkom nastupu odvijali nešto duže nego kod drugih – čekala se skupština SDS na kojoj je objavljeno da se ovoj stranci pripajaju članovi nekadašnjeg udruženja građana „Demokrate Srbije“ – otcepljenog od Demokratske stranke, koju je i sam Tadić svojevremeno napustio i osnovao svoju stranku.

Stoga je još zanimljivije što je pored Tadića juče stao Mićunović, jedan od osnivača DS, koji nije uvek imao reči hvale za bivšeg predsednika DS i Srbije. Mićunović je, naime, u jednom intervjuu 2012. godine, kada je DS izgubio vlast u Srbiji od Srpske napredne stranke, na pitanje novinara ko je odgovoran za takvu poziciju demokrata, rekao da „predsednik stranke snosi odgovornost“ što je u to vreme bila funkcija Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari