Mihailović (POKS): Ubeđen sam da opozicija u ukupnom zbiru pobeđuje u Beogradu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović rekao je da je ubeđen da će opozicija u ukupnom zbiru sigurno pobediti u Beogradu, a ako „ne bude drastične izborne krađe, i na republičkom nivou“.

Mihailović je za današnji list Politika izjavio da na predstojećim izborima 17. decembra očekuje znatno više glasova nego prošli put, jer će, kako je rekao, glasači umeti da cene doslednost i istrajnost te stranke i koalicije na putu kojim su krenuli.

„S obzirom na to da nam agencije u svojim nameštenim izveštajima već sad daju preko pet odsto, siguran sam da ćemo osvojiti dvocifren rezultat u procentima i biti opet veliko iznenađenje“, rekao je on.

Govoreći o Kosovu rekao je da je prihvatanje Briselskog sporazuma bila velika greška vlasti, jer je time Srbija pristala da delimično suspenduje svoj Ustav i Rezoluciju 1244 SB UN.

„Tim sporazumom srpski narod nije dobio ništa, a njegovom primenom je dobio administrativnu liniju sa Srbijom koja ima sve atribute graničnog prelaza“, dodao je Mihailović.

Prema njegovim rečima, prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma je drugo poluvreme za cilj koji ima de fakto priznanje „lažne države republike Kosovo“.

O Srbima u Crnoj Gori rekao je da mu je nepojmljivo što oni u toj državi imaju status nacionalne manjine i što se tretiraju kao stranci u svom domu.

„Videćemo šta će biti u budućnosti i da li će učešće Srba u većini koja podržava vladu nešto suštinski izmeniti u njihovom statusu i položaju u Crnoj Gori“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari