Vojislav Mihailovićfoto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je da je koalicija Nada, koju čine POKS i Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS), „jedina koalicija koja je opstala i posle izbora jer je zasnovana na usaglašenim i jasnim programskim načelima“.

On je u intervjuu za list Politika rekao da su se „sve druge koalicije raspale odmah posle izbora jer im je cilj bio isključivo prelazak cenzusa i ulazak u parlament“.

„Naša koalicija ima dobru saradnju sa Zavetnicima i Dverima u cilju borbe za raskidanje sramnog francusko-nemačkog sporazuma koji je protivustavan i duboko antisrpski, a da li će se ove stranke pridružiti našoj koaliciji, još je rano govoriti jer i ne znamo hoće li biti parlamentarnih izbora“, rekao je Mihailović.

Na pitanje kada očekuje parlamentarne izbore, on je ocenio da se „vlast plaši prevremnih izbora tako da ih i ne očekuje, osim ako se celokupna opozicija usaglasi u vezi sa ovim pitanjem i protestima od septembra natera vlast na njih, ali pod fer i demokratskim uslovima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari