Zorana Mihajlović: Članovima SNS nije zabranjeno da govore za Novu, ali razumem razmišljanje nekih kolega 1foto FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da ne smatra da je pogrešila što je dala izjavu za list Nova, ali i da razume razmišljanje pojedinih njenih kolega iz Srpske napredne stranke, koji stavljaju određene razloge zbog kojih za neke medije ne daju izjave.

„Ne mislim da sam uradila ništa pogrešno što sam odgovorila na pitanje novinarke lista ‘Nova’. I kao što ću uvek odgovoriti, kao što stojim ovde i odgovaram na pitanja“, rekla je ona za današnje izdanje tog lista.

Upitana da li je članovima vladajuće stranke zabranjeno da govore za taj list, Mihajlović je rekla da na sednicama Predsedništva takva odluka nije doneta.

Funkcioneri Srpske napredne stranke osudili su Mihajlović zbog davanja izjave za list Nova, a premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da „nije fer i nije ljudski“ što je Mihajlović dala intervju za Nova S, „kao medij direktno u vlasništvu Dragana Đilasa, medij koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici“.

Podsetimo, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić je, komentarišući intervju koji je Mihajlović dala za Novu, rekao Večernjim novostima da „ne pada sneg da zaveje breg već da svaka zverka pokaže svoj trag“, a advokat Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS, je na Tviteru napisao – „Eto, mi smo nazadni, retrogradni, nedemokratski nastrojeni. Ipak, imamo ministarku Zoranu koja nas vadi, jer ona je moderna. Prosto nas obasipa demokratijom, otvorena je za medije koji kriminalizuju Vučićevu porodicu, posebno dete. Dobro je da imamo od koga da učimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.