Mihajlović: Neistinite izjave Miroslava Aleksića o aerodromu Morava kod Kraljeva 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Ministarka rudarstva i energetike i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je kao neistinite i zlonamerne izjave potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je aerodromom Morava kod Kraljeva, koji je otvoren 2019. godine radio samo tri meseca i ničemu ne služi iako su u njega uložene stotine miliona evra.

„Laž je da su, kako tvrdite, u Aerodrom ‘Morava’ uložene stotine miliona evra, kao što je laž i da aerodrom ne radi“, rekla je Mihajlovićeva, a saopštilo njeno Ministarstvo.

Ona je navela da je kompletno osposobljavanje i opremanje Aerodroma „Morava“, kao trećeg međunarodnog aerodroma u Srbiji, koštalo nešto više od 30 miliona evra.

„To što se u nekom periodu ne odvija saobraćaj ne znači da aerodrom ne radi, što ste i sami potvrdili time što ste na aerodromu zatekli prisutne sve potrebne službe“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, za vreme vanrednog stanja međunarodni avio-prevoz nije mogao da se odvija zbog zatvaranja graničnog prelaza na aerodromu, dok za domaći saobraćaj i za vojne potrebe nije prestajao sa radom.

„Naravno, sa prestankom pandemije očekujemo normalan dalji razvoj putničkog avio-saobraćaja sa ovog aerodroma, a namera je da se razvija i kao centar za kargo avio-saobraćaj u Srbiji i ovom delu Evrope“, kazala je Mihajlovićeva.

Istakla je da smatra da Aleksićeve izjave na račun aerodroma Morava mogu biti samo zlonamerne, „pošto je teško verovati da je neko toliko neinformisan da nije čuo ništa o uticaju pandemije kovid-19 na putnički avio-saobraćaj svuda u svetu“.

„Kad biste se na trenutak, umesto traženja bilo kakvog povoda za napade na Vladu Srbije, prisetili da nema cenu kad možete u vanrednim situacijama i nesrećema da sačuvate samo jedan ljudski život tako što imate mogućnost hitne evakuacije ljudi iz Moravičkog, Raškog ili, pak, Rasinskog okruga, iz kojeg i sami potičete, verujem da ne biste na ovaj način govorili“, rekla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari