Mihajlović o dijalogu: Srpska strana dobija udarce koji su u stvari pozivi na oružane sukobe 1Foto: FoNet/MRE/Nikola Mladenović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da, uprkos odbijanju prištinske strane, Srbija ostaje posvećena razgovorima i nalaženju kompromisnog rešenja i da su najveći patriotizam i najveća hrabrost očuvanje mira i stabilnosti u južnoj pokrajini, jer Srbija ne želi rat, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Svi smo zabrinuti zbog situacije na Kosovu i Metohiji, jer sa jedne strane imate agresiju i pretnje Aljbina Kurtija, a sa druge strane Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića koji godinama, ne samo na poslednjim razgovorima u Briselu, pokušava da dođe do kompromisa“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, srpska strana ulaže napore da se održi bezbednost za sve ljude, ali da istovremeno „dobija udarce koji su u stvari pozivi na oružane sukobe“.

„Nećemo rat, već smo posvećeni tome da dođemo do mirnog rešenja, koliko god da traju razgovori“, naglasila je Mihajlović dodajući da ima poverenje u predsednika i veruje da Srbija uspeti da sačuva mir i stabilnost, iako nikome nije svejedno, posebno kada se sve vreme govori o sukobima i ratu.

Kako je napomenula, Priština može da ima bezbroj zahteva, da traži šest, 12 i 50 tačaka, ali da ono što je na štetu Srbije i srpskog naroda Srbija neće prihvatiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari