Mihajlović o protestima zbog Rio Tinto: Žele da zaustave razvoj Srbije

Ostavite komentar


  1. Vasi prijatelji i partneri Rio tinto su australijsko – britanska kompanija. A obe drzave su nam bliski i iskreni prijatelji

  2. “Lepo” su se pokazali, gdegod su do sada radili, pa ih ne želimo ni po koju cenu.

  3. Mozete li se napokon odluchiti, jesu li zuti ako su po vama oni doveli Rio tinto hteli razvoj Srbije ili ste ipak vi potpisali te documente? Kod vas se nezna nista jer lazete spontano.

  4. Izgleda da se vama svidja model iz arabije. Dali su svu naftu strancima, a od procenta zive kao carevi. To bi i nasi zeleli. Litijum ja nafta 21 veka. Zato jedino srbijanski narod može da eksploatiše rudno bogatstvo srbije, pa i litijum. Niko drugi.

  5. Pa hajde da vidimo svu dokumentaciju projekta Jadar. Kada je sve u redu onda ne vidim razlog za sskrivsnje iza floskula!

  6. Osim price o zaustavljanju investicija, zaustavljanja projekata, razvoja Srbije imate li vi jos nesto lepo da nam kazete, kao recimo da li je g. Gacic i dalje na celu EPS-a, sta ste uradili kao Ministarka da se ovakve hvarije ne dogadjaju, kada cete postaviti strucnjake a ne folirante na odgovorna mesta. Uticaj na zivotnu sredinu radi strana kompanija a zasto ne i nasi strucnjaci ili vi takve nemate na spisku. Steta sto narod Srbije nema mogucnosti da vas sve zuje i to svo vreme, ne biste sedeli tu gde sedite toliko dugo da se zna sta radite i kako radite. Ziveli

  7. Rio Tinto istrazivanja litijuma u Srbiji vrsi od 2004.g,na osnovu dobijene Dozvole..Izmenom „Zakona o rudarstvu“ 2006.g,i „nacelom kontinuiteta“,RT je stekao ekskluzivno pravo na eksploataciju litijuma..Jednostrani raskid saradnje sa R Tintom „Mars sa Drine“ skupo bi kostao Srbiju,koja bi RT morala da plati za sve do sada ulozeno,plus izgubljenu dobit..Treba sacekati „Studije o uticaju na životnu“ i ekslopataciju litijuma uslovi ispunjenjem najstrozih ekoloskih normi,u skladu sa EU standardima.

  8. Današnja izjava Brnabićke znači zaustavlja razvoj Srbije, namazana?
    A da se dogovorite vas dve šta govorite?

  9. Ja sam za to da se Kolubara,tent i Kostolac zatvore…pa nek cuta deli narodu svece da se vidimo u mraku….muka mi je od lažnih ekologa ,malinara i pcelara…najgora vrsta ljudi.PODRSKA ZA ZORANU

  10. @Gazda paja
    Prijatelju, pa Kolubaru, TENT i Kostolac zatvaraju tvoji sns kadrovi tipa vlasnika pečenjare i slični stručnjaci, šta ti tu nije jasno?

  11. Blokadama se bori protiv onih koji uništavaju! Činjenice pogledajte na podkastu Agelast br 107 o Rio tintu

  12. Poledajte u emisiji Kvadratura kruga Zeleni rudnik Dobrinja ciji potpis stoji na dozvolama za istrazivanje litijuma u Dobrinji.Miodrag Poledica generalni sekretar ministarstva na cijem je celu Zorana i covek koji je hapsen zbog pronevera pre 3 godine.Srbijo osvesti se.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.