Mihajlović povodom poziva NS za podnošenje krivičnih prijava protiv nje: Jeremića narod odavno pročitao 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas, reagujući na ocene predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića o Rio Tintu i poziva te stranke građanima da se pridruže u tužbi protiv nje, kako bi mu „bilo bolje da proba da prikupi glasače koje nema“.

Mihajlović je, povodom poziva iz Narodne stranke da se priključe u podnošenju krivične prijave protiv nje, rekla da je „Jeremića narod odavno pročitao“.

„Stranka mu se raspada, od njega beže i njegovi najbliži saradnici, svi su shvatili da je gubitnik i čovek bez bilo kakve politike i ideje“, navela je u pisanoj izjavi MIhajlović, koja je i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

Ona je istakla da će „građani svakako odluku o Rio Tintu doneti na referendumu“.

“Ova vlast sluša glas naroda jer uživa najviše poverenje građana, a mučenom Jeremiću ostaje samo da se nada nekom haosu i neredima jer mu je jedini plan koji ima da na vlast dođe preko ulice. Ipak, moram da ga razočaram, to se neće dogoditi“, ocenila je Mihajlović.

Govoreći o sakupljanju potpisa protiv projekta Rio Tinto i svih drugih litijumskih projekata u Srbiji, Jeremić je danas upozorio da će, ako dođe do njihove realizacije, šteta naneta životnoj sredini u Srbiji biti „generacijska i nanadoknadiva“.

Predsednik Odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine Aleksandar Anđelković rekao je da se krivična prijava podnosi protiv premijerke Ane Brnabić i ministarki Zorane Mihajlović i Irene Vujović u vezi sa planiranim otvaranjem rudnika litijuma Rio Tinta kod Loznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari