Mihajlović: Srbima u celom regionu potreban mir 1Foto:Beta

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da su srpskom narodu i u Srbiji i u celom regionu potrebni mir, jedinstvo i odgovornost, a ne raspirivanje mržnje i podela.

“Veoma dobro znamo kolika je odgovornost Srbije za stabilnost celog regiona kao i za dobrobit srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji. Zato od predsednika Srbije, ma koliko ga napadali sa svih strana, niste mogli čuti nijednu uvredljivu ili neodgovornu reč koja bi podigla tenzije ili doprinela produbljivanju podela i sukoba, posebno unutar srpskog naroda”, navodi se u pisanoj izjavi Zorane Mihajlović.

Kako je istakla, ma koliko napadali Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog tenzija u Crnoj Gori, istina je da je upravo Srbija ta koja se u ozbiljnoj situaciji, kojoj ničim nije doprinela, ponaša odgovorno, nastojeći da bude uz svoj narod, a da istovremeno poštuje suverenost svojih suseda, iako se oni nisu uvek s jednakim poštovanjem odnosili prema suverenosti Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari