Miketić: Izbori u Beogradu bi u ovom trenutku bili "zamka", treba se fokusirati na ispunjenje zahteva protesta 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Narodni poslanik stranke „Zajedno“ Đorđe Miketić izjavio je da bi izbori u Beogradu u ovom trenutku bili „zamka“ i da se treba fokusirati na ispunjenje zahteva građanskih protesta.

„Građani su počeli da se oslobađaju straha. Beograd je uveliko slobodan grad. Preko leta će fokus biti na protestima u manjim gradovima, jer najteže je biti opozicionar u malom gradu. Želimo da ohrabrimo ljude u unutrašnjosti Srbije, da im pružimo podršku, da olakšamo borbu protiv lokalnih šerifa koji prete i ucenjuju čitave gradove“, izjavio je Miketić na televiziji Nova S.

Kako je danas saopštila ta stranka Miketić je istakao da je „Zajedno“ spremna za izbore, da su organizovali predizbore sa sedmoro odličnih kandidata, u procesu je učestvovalo 7.000 građana, spremaju čuvare kutija, ali da je pre izbora neophodno insistirati na ispunjenju zahteva protesta.

„Tek kada budu ispunjeni zahtevi protesta, tek kada počnemo da se lečimo od ove traume i kada razmontiramo generatore nasilja, tada možemo da idemo na izbore, i na tim izborima ćemo sigurno pobediti“, naveo je Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari