Miketić: Jedna lista proevropske opozicije ima šansu da osvoji mandata koliko i SNS 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Sva istraživanja, građani na ulici, angažovani pojedinci i intelektualci, govore da jedna lista proevropske opozicije konačno ima šansu da ugrozi vladajući režim i osvoji mandata koliko i Srpska napredna stranka (SNS), a ako se to dogodi, to je tačka preloma za ovaj kriminalni režim zasnovan na nasilju i medijskoj propagandi, koji će krenuti da puca, izjavio je danas poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić.

Miketić je za današnje izdanje lista Nova, na pitanje ko bi bio kandidat opozicije za premijera, rekao da je „Srbiji potreban premijer ili premijerka koji će odmah da ispuni zahteve protesta građana“.

„Nama hitno treba premijer ili premijerka koji će prvo ispuniti zahteve protesta i zaustaviti raspad Srbije, rasprodaju zemlje i prirodnih dobara, suzbiti inflaciju i snažno uložiti u obrazovanje, poljoprivredu, zdravstvene radnike i mlade i, naravno, obračunati se sa mafijom. A nakon dve godine raspisati poštene izbore za pravu političku utakmicu u kojoj će se birati najbolja rešenja i timovi koji to mogu ostvariti“, rekao je Miketić.

Dodao je da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da lista „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu ima 40 odsto podrške, kao i da se ozbiljno radi na sprečavanju krađe glasova na izborima.

Na pitanje da li očekuje da bude kandidat na izborima u Beogradu, s obzirom da je pobedio na unutarstranačkim izborima za kandidata za tu funkciju, Miketić je odgovorio da su u Zajedno „ponosni na proces predizbora“, ali da će bilo koji kandidat koji povede listu proevropske opozicije imati njegovu podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari