Milan Petrović: Dikić i dalje odbija hranu i vodu 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Bratislav Dikić i dalje odbija hranu i vodu, ali prima terapiju i infuziju, izjavio je za Danas Milan Petrović, advokat bivšeg komandanta srpske Žandarmerije, koji je u nedelju uhapšen na dan izbora u Crnoj Gori pod sumnjom za pripremu državnog udara.

Petrović je naveo da je Dikića obišao u pritvoru u Crnoj Gori, kao i da je uputio žalbu na ovu meru. Takođe, potvrdio je za naš list pisanje pojedinih tabloida da je Dikić odbio da svedoči pred specijalnim tužiocem Crne Gore, odnosno da je odbio status svedoka saradnika.

– O tome nije bilo ni govora i to je nemoguće, jer svedok treba da svedoči o određenim činjenicama koje su se desile. Ne može da svedoči o organizovanju terorističke grupe u Crnoj Gori kada se tako nešto nije dogodilo. Dikić nema nikakve veze sa ljudima koji su privedeni. Uostalom, i specijalni tužilac Crne Gore govorio je u televizijskoj emisiji da su dokazi postojali, ali da su uništeni. Posao tužilaštva je da čuva i obezbedi dokaze, kako je moguće da su dokazi uništeni, navodi Petrović za Danas.

On je drugim medijima izjavio povodom objavljivanja transkripta i snimka telefonskog razgovora Dikića sa izvesnim Aleksandrom Sinđelićem o pripremi akcije za svrgavanje Mila Đukanovića u Crnoj Gori, da nije reč o glasu njegovog branjenika.

Opozicioni Demokratski front u Crnoj Gori saopštio je juče da specijalni tužilac Milivoje Katnić treba da podnese ostavku ili da pod hitno bude smenjen, zbog izjava u emisiji Načisto. Katnić je izjavio da tužilaštvo ima dokaze da je organizovana kriminalna grupa planirala da izvrši terorističke napade na dan održavanja izbora 16. oktobra, a da oružje nije ušlo u Crnu Goru i da je uništeno. „Imali su za cilj da podrže narod ispred Skupštine i uđu u tu instituciju maskirani u uniforme posebne jedinice Uprave policije, da bi predstavili to kao da policija puca na okupljene građane. Ova teroristička grupa uz prolivanje nevine krvi građana je htela da zauzme Skupštinu, zarobi premijera i komanduje Skupštinom“, rekao je Katnić. Sa druge strane DF u saopštenju tvrdi da je „Katnić samo u izbornom danu počinio seriju krivičnih dela, poput širenja panike, izazivanja atmosfere straha, kršenja izborne tišine i otvorenih pretnji opoziciji“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari