Milan Radojević: Kurtijevi potezi ne doprinose stabilnosti, pozivamo Srbe na uzdržanost 1Foto: Screenshot/Jutjub/Birn Balkans

Član Kriznog štaba Milan Radojević rekao je da su vlasnici lokala na kojima su sinoć razbijeni izlozi u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici pokušali da spreče vandale, koji su na njih bacili topovski udar i pobegli u pravcu Južne Mitrovice.

Radojević je istakao da poslednji potezi kosovskog premijera Aljbina Kurtija ne doprinose stabilnosti na severu Kosova.

„Kosovska Mitrovica je jedini multietnički grad na Kosovu i Metohiji i svi smo uložili mnogo truda i energije da sačuvamo tu multietničnost. Međutim, poslednji Kurtijevi postupci i slanje policajaca na sever Kosova ne doprinose stabilnosti, a slučaj koji se desio sinoć je primer za to. Jer policajci, iako su bili na 10 metara od lokala nisu reagovali, nemo su posmatrali ljude koji su otšli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice“, rekao je Radojević.

On je poručio da Srbi na Kosovu nisu nikome pretnja i pozvao sve na uzdržanost.

„Pozivamo građane Kosovske Mitrovice, ali i sve Srbe sa severa Kosova na mir, uzdržanost, da ne nasedaju na provokacije i da mirno i dostojanstveno, kao što smo to uvek činili, barnimo svoje pravo na slobodu i ostanak na ovim prostorima“, dodao je Radojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari