Milan St. Protić: Hil i Eskobar znaju da rade sa nedemokratskim vlastima

Nominovanjem američkog diplomate Kristofera Hila za novog ambasadora SAD u Srbiji potvrđena saznanja Danasa o opozivu Godfrija

Ostavite komentar


  1. Pa gospodine proticu sto ne uciniste nesto za ovu zemlju dok ste bili ambasador kad ste toliko upoznati

  2. A sta bi to oni navodno trebalo da „rade“? Nemojte ih precenjivati, to su drzavni sluzbenici, birokrate. Ne biju tudje bitke, niti bi trebalo. A naravno da diplomate rade i u S. Arabiji i Pakistanu i Belorusiji i Kini i Kubi, cak i u SAD

  3. Protić,istoričar a ne političar…..bio je deo vlasti DOSa,min.inostranih poslova i……bez rezultata,zato ne obraćajte pažnju na njega….

  4. Protić, naravno, ima pravo na stav. Ali, i mi, obična raja, takođe imamo isto pravo. Smatram da je Protić vođen jednom isključivom ideologijom, koja je premrežima naučno stanovište. To pokazuje i njegovo ponašanje u diplomatiji – od nošenja kaubojskih čizama, preko osvećenja ambasadorske rezidencije protiv nečastivog, pa do nedelatne javne prakse u koju je bio uključen. Nauka, a Protivć se predstavlja naučnikom, ne može (prema pojednostaljenoj veberovštini) da bude vrednosno neutralna, ali mora da bude na doslednoj distanci od prihvatanja ideološkog stanovišta kao osnovnog i komplementarnog spram naučnog stanovišta.

  5. Opet ovaj…i iznova i iznova. Daj da ga pošaĺjemo na zimovanje, letovanje, jotovanje…

  6. Svi vide da Ameri žele rešenje kosovskog problema,uostalom kao i mi.Da bi se to dogodilo mora se razgovarati,saslušati i na kraju nešto ponuditi kao rešenje.Dakle,kompromis mora da postoji sa obe strane.Ako nama nešto od ponuđenog ne odgovara,do kompromisa neće doći.Znači mi imamo sve u rukama,niko nam ne može nametnuti rešenje koje nama ne odgovara.Dakle,ovo nema veze sa demokratijom kako kaže bivši St.Protić.

  7. Amerima se žuri da popune rupu na Balkanu tj. da uvuku Srbiju i BiH u NATO što pre, jer se bliži neizbežan sukob sa Rusijom. Briga za same Srbe i Albance im je na poslednjem mestu.

  8. G-dine St. Proriću, prvo, a vi „Demokrate“ smatrate sebe demokratama? Drugo, nema Miloševića, nema vas „Demokrata“. Sada Zapadu smeta Vučić. Ne! Smeta ono što stoji iza ovo troje (da ne bude zabune: vi „Demokrate“ im svakako ni u čemu niste smetali i šta smo dobili?). A to je Srbija i srpski narod. Vi to kao ne znate?! Zaista poštujem vaše znanje, ali hajde, nemojte barem sebe lagati.

  9. Da li Eskobar i Hil mogu da nadju osobu u Srbiji koja bi uradila:
    1. postala prva licnost Srbije ( premijer ili predsednik)?
    2. potpisala nezavisnost Kosova i ugasila Republiku Srpsku?
    3. osigurala da svi ostali shvate i mirno prihvate da je to upravo najbolje?
    4. Do dana danasnjeg takav Srbin nije vidjen, mozda vlada SAD zna ko je taj?

  10. Mislim da je izbor Hilla dobar izbor. Radi se o iskusnom diplomati sa ogromnim poznavanjem i znanjem našeg područja i mentaliteta. Naravno da će intenzivno raditi na priznanju Kosova. Ali to neće moći bez kompromisa. Očekujem da će Srbija priznati nezavisno Kosovo i integraciju republike srpske u BiH. A zauzvrat Sjedinjene Države neće skidati Vučića, i daće mu podršku da nastavi da upravlja i vlada. To je jedini realan kompromis u kome će sve strane biti zadovoljne.

  11. Kada to kaže S. Protic diplomata od iskustva koji se citavih godinu dana zadržao na mestu ambasadora Srbije u Americi,mora mu se verovati.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.