Milan St. Protić: Jedina slamka spasa za Srbiju je da Kosovo dobije stolicu u UN 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Jedina slamka spasa za Srbiju i srpski narod je da Kosovo dobije stolicu u UN, a da Srbija istog trenutka postane članica Evropske unije, ocenio je istoričar Milan St. Protić u emisiji „Pola sata Demostata“.

Srbija danas mora da nađe način da opstane kao država i da Srbi opstanu kao narod. U političkoj praksi to znači da moramo da se dogovorimo da Kosovo dobije „prokletu stolicu“ u UN, a Srbija istovremeno postane članica EU. To je jedina slamka spasa za ovu zemlju i narod, istakao je Protić.

Kako je naglasio, sutra bi se pogodio i pokušao da izdejstvuje stolicu u UN za Kosovo u zamenu za punopravno članstvo Srbije u EU u istom trenutku, istovremeno.

I onda bih to predložio narodu i pokušao da ih ubedim da je to jedini način da se iz ove tragične pozicije u kojoj smo izvučemo, a na njima je da odluče, da stave prst na čelo i da se jednom uozbilje i da se manu tog blesavljenja sa jugoslovenstvom, titoizmom, komunizmom, nesvrstanima, rekao je Protić, upitan šta bi on uradio ukoliko bi mogao da odlučuje u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari