Milan St. Protić: Jedina slamka spasa za Srbiju je da Kosovo dobije stolicu u UN

Ostavite komentar


  1. Slazem se da je to resenje za opstanak,ali sumnjam da iko u evropi razmislja o prosirenju,dok ne promene nacin odlucivanja.Do god svaka clanica ima pravo veta,nista od prosirenja.Dobili su jednog Orbana,tako da im novi,jos gori ne treba.Jedino da se ovaj narod dozove pameti i zbaci diktaturu.

  2. Gospodin Protic je vrsni istoricar i intelektualac i mislim da je ovog puta u pravu.Treba spasavati Srbiju kako bi mozda mogla da pomogne i svom raseljenom narodu na prostorima bivse Jugoslavije.Lamentiranje nicemu ne sluzi na zalost !

  3. Protic je u pravu. Priznati Kosovo. Pa ni Vojvodina je tek 100 godina Srpska. Znači menjaju se teritorije i glanice. Upropasticemo narod i državu mitovima.

  4. Ma plašim se da je ovaj pametan predlog već zastareo, jer što reče Panović došli smo možda u situaciju da nas niko ništa više i neće pitati, a ne da još trguje sa nama… Sa ovom zabrludelom i korumpiranom vlašću u vidu Vulina, Dačića, Selakovića koji je kao Staljinov Berija i AVom koji ne da nije imao spoljnu politiku, nego je potpuno sve promašio u ovom što on naziva nezavisnom politikom, nam jednostavno nema spasa u ovom delikatnom trenutku i društvo nas može uvući u sukob koji ne bi smo preživeli kao narod

  5. Izvanredan intelektualac, poznaje svetsku politiku i odnose u svetu.Raduje me što je jedan čitalac u komentaru naglasio da i Vojvodina nije bila oduvek Srbija. Potsetio bih da je Kosovo 550 godina bilo u sastavu Turske, daleko više nego u sastavu Srbije. U ratu izgubljeno(1389.god), onda u ratu dobijeno!912.god.), pa opet u ratu izgubljeno(1999.god.). Granice su uvek silom menjaju, to je svetsko uređenje od pamtiveka.
    Žao mi je što niko od opozicionih stranaka ne sme ovo da pomene. Boje se za glasove, a ne bore se za Srbiju.
    Ovakvom politikom gubimo i Kosovo i Srbiju.

  6. U ovom slucaju naslov treba da glasi: „Jedina slamka spasa za ostatak Srbije…“

  7. Dobro je sto se Vi ne pitate gospodine Proticu,dobro je za Srbiju sto se Vi ne pitate.

  8. G-din Protić ima izuzetne komentare o trenutnoj vladajućoj strukturi u Srbiji, ali mislim da mu ovo nije na mestu. Iz nekoliko razloga.
    1. Nas neće u EU, ni sa ni bez KiM,
    2. Dati stolicu u UN, znači de fakto i priznanje u dogledno vreme
    3. Nije teritorija KiM kojom treba da trgujemo, u smislu da nešto damo da bi nešto dobili.
    4. I na kraju, tek sa ulaskom u EU naša mladost bi ubrzano otišla na zapad, tako da tada stvarno ne bi bilo ni Srbije.

  9. A evo spavao sam 25g., pa ne razumem šta bismo mi time dobili? Kako bismo time spasili Srbiju?

  10. Gospodin Protić je u potpunosti u pravu ali mislim da je za to kasno. Kosovo će dobiti stolicu, a Srbija neće ući u EU, bar ne po AV uslovima.

  11. Koliko pameti od 05.10.2000. god do sada? Koliko su znali i umeli, pokazali su. Na srecu svih, nisu vise niti ce biti, nece imati vise priluku da iskazuju „znanje i umesnosst u vodjenju naroda i drzave“.

  12. Хајде интелектуалци и бравоклицачи да неко вама узме кућу, имање и све што имате, а ви се спасавајте тако што ћете признати и сагласити се са насиљем.
    Једно је бити под окупацијом, а нешто сасвим друго је легално бити део неке државе. Невероватни сте.

  13. Jedan, jos gluplji narod, je svojevremeno cak I prodao deo svoje teritorije. Danas su itekako svesni svoje gluposti.

  14. Jedina slamka spasa da ti i svi tvojih godina,tzv politicari,analiticari,zavrsite 2m dole ili za svaki slucaj i dublje

  15. Nećemo znati šta nas je snašlo, molićemo za bilo kakav spas. Ovako opljačkani, zaduženi, podeljeni, bez granica, bez ijedne institucije, nemamo nikakve šanse za bilo šta iole dobro.

  16. Nije dovoljno biti obrazovan.Treba biti realan i pametan.Istovremeno.Ko to sme da prihvati i ko garantuje da će biti tako.Niko.

  17. Vaš pradeda, je pisao odgovor na ultimatum Austrougarske Srbiji. Ne verujem da je on tako razmišljao kao Vi sada.

  18. Naravno, pametno!!!
    Dobar predlog!
    Pametni narodi ne biju IZGUBLJENE bitke, nego se trude da od onog što imaju naprave NAJBOLJE MOGUĆE…

  19. Срамота, колико ова Србија има људи, који би продали веру за вечеру и дали територију, коју су наши преци, својом крвљу бранили! Срамота до неба!

  20. Super vam je taj dogovor samo što se vi ne pitate za nesto što nije Vase ali bi ste mogli da im date recimo dnevni boravak vaseg stana za tepsiju baklava.

  21. Po savetu gospodina Protića, stavio sam prst na čelo i nikako ne megu da shvatim kako sam takvog čoveka mogao da smatram intelektualcem koga bih poželeo u vlasti. Očigledno, loše sam ga procenio ili se on u međuvremenu toliko promenio da je postao neko drugi. Njegov predlog je upravo suprotno od onoga što Srbiji treba. Svakako je bolje potpisati vojni savez sa Rusijom. To je jedina slamka spasa za Srbiju.

  22. Milan se uhlebio.Za vreme komunizma,1982.magistrirao,1987.doktorirao u Kaliforniji.Bio ambasador SRJ u SAD.Pa za čiji interes on ovo priča.Bio je ambasador R.Srbije u Italiji i Lihtenštajnu.Brine se za Srbe i Srbiju?!

  23. Srbi nikad nisu bili jugosloveni komunisti titoisti. Ali su zato uvek bili rusofili pravoslavci i zaslepljeni istorijskim halucinacijama što će ih i ukopati.

  24. Имо је шансу! Био је у Дос-у И шта су урадили!Ништа! Зато сад ћути и не причај! Лако је из Београда из стана свог давати коментаре и предлоге!!!

  25. Srbija u ovakvom stanju nema šta da traži u EU… Srbija je razvaljena zemlja i ulaskom u EU u ovakvom stanju bi samo ubrzao nestajanje Srba sa ovih prostora…

  26. Gospodine Protiću, Vi ste bili u poziciji da odlučujete o takvim stvarima, ali ste, izgleda, prespavali taj period.
    Realno i dokazano, jer smo dugo, valjda, bili „na istoj strani“, pa znam.
    Vi ste se radnim danima kasno budili, pa ste na radno mesto gradonačelnika Beograda (treće po značaju u Srbiji), dolazili ne pre 11 sati!!!

  27. Одакле ценјеном дипломати идеја да би ЕУ хтела да нас прихвати? Није као да имамо излаз на Црно море или неки сличан квалитет.

  28. Samo sto je ponuda Kosovo u UN odmah, a nama fake ubrzani ulazak u EU za 2,3…decenije tj nikada

  29. …slamka spasa za velikog vođu je blagonaklon stav javnosti o tom pitanju. Verujem da je Protić iskren i ispravan čovek, ali na žalost izgleda da ne razume dovoljno zapadnu politiku štapa i šargarepe. (nije ni ruska bolja naravno)

  30. Nedamo Kosovo, čuvamo Srbiju … tako je i sloba lupetao i na kraju – dade skoro sve bez ikakve ‘nadoknade’ za nas …liči da će i sada da bude tako,ista je to kuhinja.

  31. Само незналице, најблаже речено, могу да очекују да ће нас примити у ЕУ па макар ми сами свели државу на само Шумадијски округ. Ово Протићево гласно размишљање има отприлике иста шансе као да астероид уништи Земљу, можда и мање.

  32. Zalosno razmišljanje jednog Srbina. Onda zasto ne i stolica u UN i Sandžaku, Republici Srpskoj, ….?! Zasto Protic sledi isključivo politiku Nato pakta??

  33. Mislim i smatram da je gospodin Protic vec odavno sve rekao i bilo bi dobro da se vise nejavlja,jer do njegovog misljenja narodu je stalo kao do lanjskog snega.

  34. Hoce li neko da nam kaze ako Kosovo ostane u Srbiji da li cemo da imamo rukovodstvo na čelu Srbije i vladu u vecini sa Albancima,i ko ce da vraca dugove Kosova sto i danas radimo,pustite neka radi EU sto je naumila ,nas niko ne pritiska da priznamo Kosovo ikada ,okrenite se i zastite nas srpski narod na Kosovu i to je jedino vazno uz zastitu manastira i pravoslavnih svetinja!!!

  35. Uz svo uvažavanje, on nije na vlasti jer ovako razmišlja i nikad neće biti. Kosovo nije na prodaju. Sila je do vijeka, a Bog je na nebesima.

  36. Prvo pomirenje pa. Onda graditi budućnost. Na Kosovu ima mesta i za srbe i za albance. Kako smo se zavadili tako da se izmirimo. Mnogo lakše nego ratovati. Setimo se kako smo prošli 1999 i jedni i drugi. Samo ameri profitirali. Pamet u glavu.

  37. Nije to njegova izvorna ideja ali mislim da je ovig puta u pravu.Srbi su kroz istoriji pikazivali hrabrost,patriotizam itd.ali nisu znali voditi politiku.Primjer,“27.mart“.
    Na žalost.

  38. Klasična neznalica,bio je ministar i nista nije uradio,ne znam odakle se više ovakvi kvazi političari pojavljuju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.