Milenković Kerković: Hitno konstituisati Skupštinu i primeniti program Dveri za pomoć siromašnom stanovništvu 1Foto: Pres centar UNS

Potpredsednica Dveri Tamare Milenković Kerković izjavila danas da ta partija tražio hitno konstituisanje Skupštine Srbije i primenu Programa Dveri za pomoć siromašnom stanovništvu, saopštile su Dveri.

Ona je podsetila da treći mesec nakon izbora Srbija nema parlament i ima tehničku Vladu, i da u novu krizu ulazi ne samo sa „najsiromašnijim stanovništvom u Evropi i dupliranim spoljnim dugom“, već i sa ogromnom svetskom recesijom koja će smanjiti doznake dijaspore.

Upozorila je da poskupljenja još nisu posledica ukrajinske krize, već da se „udar tek očekuje“, a Srbija u novu krizu hrane i energenata ulazi sa devastiranom Elektroprivredom Srbije i bez Registra socijalno ugroženih građana.

Navela je da Program za pomoć siromašnom stanovništvu koji predlažu Dveri podrazumeva i ukidanje poreza i doprinosa na minimalne zarade, ukidanje PDV na osnovne životne namirnice, ukidanje akciza na naftu i naftne derivate od avgusta do kraja zimskih meseci.

Program Dveri predviđa i smanjenje PDV na 17 odsto na struju od 1. novembra 2022. do 1. aprila 2023. i ukidanje PDV na struju za osetljive kategorije potrošača, povećanje PDV na luksuznu robu na 25 odsto i socijalni dodatak od 300 evra za energente i troškove života domaćinstvima iz osetljivih kategorija koji žive sa minimalnim primanjima po članu porodice, podsetila je Kerković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari