Miletić: Ukidanje dozvola Rio Tintu nova pobeda nad režimom 1foto (BETAPHOTO/Zelena patrola/DS)

Član Predsedništva Dveri Slaviša Miletić izjavio je danas da je ukidanje dozvola kompaniji Rio Tinto, nakon referenduma održanog u nedelju, nova pobeda nad Vučićevim režimom, saopštile su Dveri.

Miletić je u pisanoj izjavi istakao da je konačni cilj da Rio Tinto ode, ali i da rudnika ne bude i dodao da je veoma važno da se utvrdi „(ne)odgovornost za vođenje države, ne praveći razliku između bivše i sadašnje vlasti i svih onih koji su se provlačili iz bivše u sadašnju“.

On je naveo da je neophodno je utvrditi i odgovornost lokalnih političara, „koji su nas donedavno ubeđivali da je budućnost Loznice u novim radnim mestima koje bi nam doneo rudnik“.

Kao najvažnije Miletić je istakao da iskopavanje litijuma „nije poželjno kako u Loznici, tako ni u jednoj od 11 opština ili gradova“, u kojima su u planu bila geološka istraživanja.

„Osim kompanije Rio Tinto, nijedna druga kompanija sa ovim namerama nije dobrodošla u Srbiji. Srbija je država sa čistom vodom i zemljom, a naš najveći potencijal jeste proizvodnja zdrave hrane, turizam, seoski turizam, što su i najvažniji resursi 21. veka, nasuprot tvrdnjama eksponenata stranih interesa u Srbiji da je to litijum“, zaključio je Miletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari