Milićević (SPS): Podrška Vučiću uoči sastanka u Briselu, a opoziciji kritike 1Đorđe Milićević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na predstojećim sastancima u Briselu ima punu podršku Socijalističke partije Srbije (SPS), saopštio je danas funkcioner socijallista Đorđe Milićević.

On je u saopštenju kritikovao opozicione stavove u vezi sa tim sastankom, na kome bi, kako je ranije najavljeno, uz evropske zvanične, trebali da budu Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.

Proevropske stranke nazvao je „kvazi opozicijom koja sebe naziva proevropskom“, te ocenio da njihovi predstavnici nisu svesni „koliko Vučića i Srbiju očekuje veoma težak dan u Briselu“.

Kazao je da opozicija „bez ikakve politke sebe naziva patriotama“, te ocenio da se „njihov patriotizam svodi samo na mržnju i nasilje“.

Smatra da su „frustrirani i opsednuti“ Vučićem, da je „Srbija jedna“ dok je, kako je kazao, „političkih partija i politikanata mnogo“.

Ocenio je i da bi „trebalo da se osveste i prestanu da gledaju samo ko je vlast a ko opozicija kada su u pitanju nacionalni i državni interesi“.

Naveo je da je Srbija „pre svega iznad svega“, pa i, kako je dodao, iznad njihovih poziva za jurišanje na predsedništvo i na proteste, „misleći da će bez izbora doći na vlast“.

Dodao je da je SPS ozbiljna politička partija „koja prepoznaje napore i težinu“ Vučićeve pozicije u borbi za nacionalne i državne interese.

„Iz SPS-a pruzamo punu podrsku za odluke koje će biti donete jer čvrsto verujemo da će svaka biti u interesu građana Srbije“, kazao je Milićević.

Taj stav je obrazložio time što, kako je rekao, „od Vučića nema boljeg državnika i zastupnika drzavnih i nacionalnih pitanja“.

Kazao je da SPS „duboko veruje“ da će Vučić učiniti sve da zaštiti srpski narod na Kosovu i da, kako je naveo, posustajanje i predaja nije opcija.

Milićević je ministar u Vladi Srbije u kojoj je SPS koalicioni partner sa Vučićevom Srpskom naprednom strankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari