Milićević: Stavovi Tanje Fajon ponekad su nejasni, politički pristrasni i licemerni

Ostavite komentar


  1. Pa šro joj nisi „odbrusio“ kao što tvoj šef AV ima običaj da uradi stranim državnicima.

  2. A ovo su tek posebni likovi. Ako ih slusate sta pricaju necete nikad biti sigurni sta su hteli da kazu. Demagoske pijavice na srpskoj drzavnoj telesini.

  3. Niste culi ni dobronamerne savete pre 30 godina, kad je moglo da se sacuva zajednica. Kako cete onda cuti ove? A sad ste ionako u totalnom svom nekom svetu. Sveti ispred 100 godina, kad je vas opisivao, i detaljno opisao, cenjeni g. A. Rajs.

    1. Na fakultetu, davno, za jedan ispit je bilo obavezno da svi procitamo “Cujte Srbi” od A. Rajsa i napisemo, ne secam se sta, vezano za knjigu. Prof. je pregledao i nije dao da se izađe na ispit bez toga. Ni ispit, ni fakultet nemaju veze sa knjigom. Mislim da bi na svakom fakultetu trebao biti jedan takav prof.

      1. Ja sam je procitao kraj 80ih, kad sam radio u BG skoro 7 godina. Sasvim slucajno. Bila mi malo cudna, je opisivala ljude, koje su u medjuvremenu napredovali, ali sam video malo more paralela i cak istina u tom pisanju. Nikad nisma mogao pretpostavit, da ce se sve vratiti na exaktni nivo opisan u knjizi. Mozda i gori, realno. Mnogo toga sto se desilo, realno nije trebalo ili smelo da se desi. Ali to je veoma ostro uticalo na danasnje stanje mentaliteta Srba.

  4. Jeste da se demokratija ostvaruje na izborima, ali na nacionalnim televizijama se predstavljaju sve stranke, a ne samo vladajuće.

  5. Milićević nije glup, daleko od toga, da ume da artikuliše misao, niko mu ne može osporiti. Siguran sam da Milićević jako dobro zna šta govori i zašto to čini. Taško je poverovati ukoliko bi iko ustvrdio da Milićević nema preciznu i jasnu parcepciju sorabijske svakolike stvarnosti uključujući i političku zbilju. Krajnje precizno i jasno on to sve zna.
    E sada, ako bismo primenili uporednu analizu Gebelsovske propagande i njegove preporuke o prikazivanju „stvarnosti“ i onoga što Milićević govori, a nije on jedini, ima ih na desetine dobro instruiranih u vladajućoj koaliciji zajedničkog kriminalnog poduhvata, jasno je koja je propagandistička metodologija primenjena.
    Pošto je nesporno da je Milićević i mnogi slični njemu svestan posledica svojih nastupa, kako kod podanika tako i kod građana (oni koji su vlasni da artikulišu i javno iskažu svoj kritički i neovisan stav) nesumnjivo je da po sredi i stereotipan etički profil dotičnog Milićevića koji je saobrazan već spomenutom Gebelsu i logično, ideološkoj matrici čija je Gebels jedna od emanacija zla.
    Iskreno se nadam da će se i Milićević i plejada sledbenika mraka u moralnom smislu i tiranije u društvenom i političkom životu jednog društva u kojem su razorili državu i njene institucije pretvorivši ih u sopstvene interesne (kriminalne) prćije, naći na spisku za lustraciju koja će morati biti u Sorabiji katarzična i duboka.

  6. Nisu stavovi Tanje Fajon nejasni za one koji za razliku od Djordja Milicevica zele da pametno razmisljaju,niti su politicki pristrasni jer je dama dovoljno pametna da realno proceni trenutno stanje u Srbiji i daleko je od licemernog.Gospodin Milicevic je svestan da su izbori na pragu pa mu je ovo nacin da se njegova stranka SPS i on priblize koalicionom partneru SNS koji se u horu zajedno sa njima trude da sto vise degradiraju Tanju Fajon koja zbog realne slike Srbije pred izbore samo zasluzuje pohvale.

  7. ovakvi likovi kao sto je milicevic i njegova druzina, uvek isplivaju u nasem drustvu i uvek sole pamet pametnijima i obrazovanijim od sebe.
    Nema nista da ponudi, osim prazne price koja njemu samom donosi politicku dobrobit.

  8. Na to da li je bojkot uspeo ili nije daće odgovor narod kada se bude okupio dan posle izbora.

Ostavite komentar


Politika

Si Đinping 7. maja stiže u Srbiju 10

Si Đinping 7. maja stiže u Srbiju

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji. Prilika za cementiranje "gvozdenog prijateljstva" sa Srbijom, poručuje Peking.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.